Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Σημαντικότατη διάκριση στον τομέα των Επιχειρήσεων και των Οικονομικών


Τα τελευταία αποτελέσματα της ετήσιας κατάταξης TimesHigherEducation (THE) World University Rankings by Subject 2021, κατατάσσουν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας μεταξύ των 301-400 καλύτερων πανεπιστημίων στον κόσμο, στον τομέα των Επιχειρήσεων και των Οικονομικών. Αυτή η κατάταξη τοποθετεί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ως το #1 πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα, και ανάμεσα στα κορυφαία 100 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε αυτό τον τομέα.

Σημειώνεται ότι οι κατατάξεις TimesHigherEducation World University Rankings (WUR) αποτελούν τη μεγαλύτερη και πιο πολυεπίπεδη κατάταξη πανεπιστημίων στον κόσμο, με εμπειρία πέντε δεκαετιών στο αντικείμενο.

«Το Πανεπιστήμιό μας έχει αναγνωριστεί δικαίως ως ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο στον τομέα των Επιχειρήσεων και των Οικονομικών, καταλαμβάνοντας την πρωτιά σε Κύπρο και Ελλάδα, ανάμεσα σε αντίστοιχα πολύ αξιόλογα πανεπιστήμια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο. Αυτή η διάκριση αποτελεί μεγάλη τιμή για τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων και το Πανεπιστήμιό μας και αντανακλά την υψηλή ποιότητα των έμπειρων και διεθνώς αναγνωρισμένων καθηγητών και ερευνητών μας στα αντίστοιχα πεδία», σημείωσε ο Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. «Συγχαίρω θερμά και ευχαριστώ ιδιαίτερα την ακαδημαϊκή κοινότητα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων, το διδακτικό, ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό, καθώς επίσης τους φοιτητές και αποφοίτους μας. Οφείλω, ακόμα, να ευχαριστήσω τα μέλη του Συμβουλευτικού Συμβουλίου της Σχολής, καθώς και τα διευθυντικά στελέχη του επιχειρηματικού και βιομηχανικού τομέα που συνεργάζονται μαζί μας, για να μπορούμε να προσφέρουμε εργασιακή εμπειρία στους φοιτητές και φοιτήτριές μας, καθώς και ευκαιρίες υψηλού επιπέδου απασχόλησης στις απόφοιτες και  αποφοίτους μας», κατέληξε ο Πρύτανης Πουγιούτας.

Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, η Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων, Καθηγήτρια Αγγελική Κοκκινάκη, υπογράμμισε ότι αυτή η διάκριση είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας των μελών της Σχολής. Στάθηκε ιδιαίτερα  στον στρατηγικό προσανατολισμό της Σχολής για συνεχή εξέλιξη, με στόχο την παροχή των καλύτερων εφοδίων στις απόφοιτες και αποφοίτους, τόσο σε επίπεδο θεωρητικών γνώσεων όσο και πρακτικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων για το ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον της διεθνούς αγοράς εργασίας, καθιστώντας τις/τους ανταγωνιστικές/ούς για τη διεκδίκηση ηγετικών θέσεων στον επιχειρηματικό τομέα. «Ουσιαστικά, η ανάδειξή μας ανάμεσα στις 400 καλύτερες Σχολές Επιχειρήσεων στον κόσμο με βάση την αξιολόγηση του 2021 THE WUR subject rankingαποτελεί μία αναγνώριση της παράδοσής μας στην υψηλού επιπέδου διδασκαλία και έρευνα και στη διασύνδεσή μας με τους παραγωγικούς τομείς σε ό,τι αφορά στην παροχή εκπαίδευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομικών», υπογράμμισε η Κοσμήτορας Κοκκινάκη.  

Στη συνέχεια, η Κοσμήτορας επεσήμανε ότι η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, με το πνεύμα καινοτομίας που τη χαρακτηρίζει, δραστηριοποιείται ιδιαίτερα σε τρεις ερευνητικές κατευθύνσεις: α) της Πρόβλεψης, ειδικά μέσω της διοργάνωσης των διακεκριμένων M Competitions που πέτυχαν ρεκόρ ενδιαφέροντος φέτος, με περισσότερες από 100,000 συμμετοχές από 100 χώρες, β) το Blockchain και τα Ψηφιακά Νομίσματα, όπου το Πανεπιστήμιο πρωτοπορεί παγκοσμίως, τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην έρευνα, και γ) τη Διαχείριση Μάρκετινγκ με έμφαση στις καινοτομίες, στην επιχειρηματικότητα και στις εφαρμογές στην πραγματική ζωή (real-life applications). «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς να υποδεχθούμε νέους, ταλαντούχους φοιτητές, είτε με φυσική παρουσία είτε εξ αποστάσεως, από την Κύπρο, την Ελλάδα και από ολόκληρο τον κόσμο, για να ενδυναμώσουν την αυξανόμενη και πλουραλιστική φοιτητική μας κοινότητα και να αναπτύξουν ένα ανοικτό διάλογο με τα διακεκριμένα μέλη της Σχολής μας», ολοκλήρωσε η Κοσμήτορας Κοκκινάκη.

Αυτή η κατάταξη είναι η τελευταία μιας σειράς από πρόσφατες διακρίσεις για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε κύριες κατατάξεις και αξιολογήσεις πανεπιστημίων. Ενδεικτικά, το TimesHigherEducation World University Rankings 2021 κατατάσσει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανάμεσα στα κορυφαία 801-1000 πανεπιστήμια στον κόσμο. Επιπρόσθετα, ο παγκόσμιος οργανισμός QS World University Rankings κατάταξε τα τελευταία δύο χρόνια το Πανεπιστήμιο στις θέσεις 106 και 91, ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια της περιοχής Αναδυόμενης Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (EECA Region). Το Πανεπιστήμιο κατατάσσεται, επίσης, από το Times Higher Education University Impact Rankings 2020 στην θέση 42 παγκοσμίως στην κατηγορία της Ποιοτικής Εκπαίδευσης και ανάμεσα στα 301-400 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως με σημαντική κοινωνική και οικονομική συνεισφορά.

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συγχαίρει το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου για τη συμπερίληψή τους στους θεματικούς πίνακες του 2021 TimesHigher Education World University Rankings.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










997