Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Διαδικτυακός διαγωνισμός “Go Green, Go Digital, Go Start-Up!”


Κατέθεσε την ιδέα σου για δημιουργία μιας νεοσύστατης επιχείρησης και μάθε πώς θα μπορούσες να την υλοποιήσεις

Το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct (EDIC) Λευκωσίας, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (EDC-UNIC) και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης του Πανεπιστημίου Κύπρου (EDC-UCY) με χαρά ανακοινώνουν τον διαδικτυακό διαγωνισμό «Go Green, Go Digital, Go Start-up!» για ιδέες για νεοσύστατες επιχειρήσεις, για νέους/νέες ηλικίας 18-30 ετών που διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο.

Σκοπός είναι η στήριξη και η ενθάρρυνση των νέων να αναπτύξουν και να επεκτείνουν δημιουργικές και καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες μέσα στο πλαίσιο των ιδεωδών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Καινοτομία στην Τεχνολογία, συμβάλλοντας στον στόχο της για μη επέμβαση στο περιβάλλον. Πέρα από την ανάπτυξη τεχνολογικών εργαλείων, ο διαγωνισμός στοχεύει να δώσει την ευκαιρία σε νέους/νέες να διευρύνουν το δίκτυο επαφών τους και παράλληλα να ενθαρρύνει νέες συνεργασίες.

Ο διαγωνισμός θα επιβραβεύσει νέους/νέες με επιχειρηματικές ιδέες που σχετίζονται με την Πράσινη Συμφωνία και την Ψηφιακή Ατζέντα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες καλούνται να υποβάλουν τις ιδέες τους για νεοσύστατες επιχειρήσεις μέσα στο πλαίσιο τόσο της «Καινοτομίας στην Τεχνολογία» όσο και της «Κλιματικά ουδέτερης ΕΕ».

Πλαίσιο και γενικές πληροφορίες

Η Ευρώπη εξελίσσεται και οι υφιστάμενες και μελλοντικές επιχειρήσεις πρέπει να προσαρμοστούν για να επιτύχουν, ιδιαίτερα υπό τις συνθήκες της πανδημίας με περιόδους lockdown και με τον στόχο της Επιτροπής για μια κλιματικά ουδέτερη Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο διαγωνισμός σχεδιάστηκε για να προετοιμάσει τους νέους/τις νέες για αυτές τις αλλαγές όταν θα αναπτύσσουν τις ιδέες τους για νεοσύστατες επιχειρήσεις.

Μετά το lockdown που επιβλήθηκε στην Κύπρο ως μέτρο αντιμετώπισης της εξάπλωσης της νόσου COVID-19, είναι ιδιαίτερα σημαντική η στήριξη και ενθάρρυνση νέων με σπουδαίες επιχειρηματικές ιδέες, έτσι ώστε να τις επεκτείνουν και να τις υλοποιήσουν. Στόχος να παρασχεθεί στους νικητές/στις νικήτριες τεχνολογία που θα βοηθήσει στην αυτοματοποίηση πρακτικών εργασίας.

Σημειώνεται πως σκοπός του διαγωνισμού είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον νέων να σκεφτούν δημιουργικά και να υποβάλουν ιδέες πάνω στις οποίες θα μπορούν να χτίσουν, ώστε να διεκδικήσουν ευκαιρίες χρηματοδότησης για να τις υλοποιήσουν. Ως εκ τούτου δεν θα υπάρχει follow-up για επιβεβαίωση υλοποίησης των ιδεών, καθώς ο διαγωνισμός δεν προσφέρει χρηματικά βραβεία αλλά τεχνολογικά εργαλεία.

Η καλύτερη ιδέα για νεοσύστατη επιχείρηση, καθώς και δύο φιναλίστ, θα επιβραβευτούν με τεχνολογία που θα τους βοηθήσει στα αρχικά στάδια υλοποίησης της ιδέας τους.

Η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων είναι η 23η Δεκεμβρίου 2020.

Ο διαγωνισμός θα είναι στην αγγλική γλώσσα.

Για περισσότερες πληροφορίες όπως, τρόποι υποβολής αιτήσεων, όροι και προϋποθέσεις, κλπ.,  παρακαλώ επισκεφτείτε την σελίδα unic.ac.cy/el/greenstartup20/.     




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










574