Επιμόρφωση Ανώτατων Διευθυντικών Στελεχών του Ισραήλ (CEOs) από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας


Στην τελευταία φάση του έχει εισέλθει το πρόγραμμα επιμόρφωσης Ανώτατων Διευθυντικών Στελεχών (CEOs Course) από το Ισραήλ, που το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πραγματοποιεί, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Βερολίνου και το Wingate Academic College του Ισραήλ. Το πρόγραμμα παρακολουθούν εδώ και τέσσερις μήνες συνολικά σαράντα ανώτατα στελέχη εθνικών ομοσπονδιών, αθλητικών οργανισμών και της τοπικής αυτοδιοίκησης της γειτονικής χώρας. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι CEOs επιμορφώνονται σε μια σειρά ενοτήτων που καλύπτουν την διοίκηση, τη διαχείριση, τον προγραμματισμό και το σχεδιασμό.  

Σημειώνεται ότι  η τελευταία φάση του προγράμματος περιλαμβάνει την επίσκεψη των Ισραηλινών στελεχών στην Κύπρο για τέσσερις ημέρες, κατά την διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν σειρά διαλέξεων και θα πραγματοποιήσουν σειρά εκπαιδευτικών επισκέψεων σε σχετικούς με το αντικείμενό τους οργανισμούς. Το τελευταίο αυτό μέρος του προγράμματος αναμένεται να πραγματοποιηθεί όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Επιπρόσθετα, κάτω από την ακαδημαϊκή εποπτεία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ακόμα ένα πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, που θα απευθύνεται σε στελέχη του τομέα του τουρισμού του Ισραήλ και θα αφορά το σχεδιασμό και ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην εν λόγω χώρα.

Η επόμενη κοινή ενέργεια περιλαμβάνει την επίσκεψη δημάρχων από το Ισραήλ για συμμετοχή τους σε πρόγραμμα επιμόρφωσης, που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τον περασμένο Απρίλιο και είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας.

Σχολιάζοντας την υλοποίηση των προγραμμάτων, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Νίκος Καρτακούλλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει με τους πανεπιστημιακούς και άλλους φορείς του Ισραήλ εδώ και χρόνια.  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










474