Δημοφιλής ανάμεσα στους εργαζομένους η εργασία από το σπίτι


Το 74,5% των επισκεπτών του Cyprus Career Expo δήλωσαν ότι η επιθυμητή μορφή εργασίας είναι συνδυασμός σπίτι - γραφείο

Το 50,7% των εργαζομένων δηλώνει ότι θα συνέχιζαν να εργάζονται από το σπίτι ακόμα και μετά την πανδημία, αν τους δινόταν η ευκαιρία. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα γκάλοπ, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Cyprus Career Expo (CCE), το συντριπτικό μάλιστα ποσοστό της τάξης του 74,5% δηλώνει ότι η ιδανική μορφή εργασίας ανεξαρτήτως πανδημίας είναι η υβριδική, η οποία συνδυάζει εργασία από το σπίτι και από το γραφείο.

Το CCE, που αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση καριέρας κι εργοδότησης στην Κύπρο εδώ και τρία χρόνια, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 7 Απριλίου. Στο πλαίσιο του CCE, δόθηκε η ευκαιρία σε υποψήφιους εργαζομένους και φοιτητές να έρθουν σε επαφή με εργοδότες, να ενημερωθούν για τις υφιστάμενες ευκαιρίες εργοδότησης, να συμμετάσχουν σε επί τόπου συνεντεύξεις και να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού και στελέχη εταιρειών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργοδότες, από Κύπρο και εξωτερικό, που συμμετείχαν στη φετινή έκθεση, ανήλθαν στους ενενήντα-επτά (97), και οι επισκέπτες σε αρκετές εκατοντάδες.

Στα σχετικά γκάλοπ, οι συμμετέχοντες δήλωσαν επίσης ότι σημαντικότεροι παράγοντες για επιλογή εργασίας είναι οι συνάδελφοι και το φιλικό περιβάλλον (45,3%), η ευελιξία μεταξύ προσωπικής – εργασιακής ζωής (42,3%) και όχι τόσο ο ικανοποιητικός μισθός (12,4%). Απάντησαν επίσης ότι αυτό που κάνει ένα διευθυντικό στέλεχος επιτυχημένο είναι οι ηγετικές του δεξιότητες (38,1%), δευτερευόντως οι δεξιότητες συντονισμού και η δυνατότητά του να παραμένει αφοσιωμένο (36%) και κατά τρίτο το επίπεδο ενσυναίσθησής του (25,9%). Τέλος, οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι κατά τη διαδικασία εξεύρεσης εργασίας, αυτό που τους δυσκολεύει περισσότερο είναι η έλλειψη θέσεων εργασίας (42,6%), η φάση της διαπραγμάτευσης των όρων εργασίας τους (25,4%), η διαδικασία υποβολής αίτησης (24,6%) και η ενημέρωση του περιεχομένου του βιογραφικού τους σημειώματος (7,4%).

Σχετικά με το Cyprus Career Expo

Το Cyprus Career Expo συνδιοργανώθηκε φέτος από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, τη διαδικτυακή πλατφόρμα ergodotisi.com και την Boussias Cyprus, και υποστηρίχθηκε από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), τον Κυπριακό Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










465