Υπουργείο Εργασίας, και Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας


 Η  Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα Ζέτα Αιμιλιανίδου, και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας, υπέγραψαν Mνημόνιο Συνεργασίας την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021. Στη υπογραφή παρευρέθηκε και ο Ανώτερος Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Φελλάς.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας αποσκοπεί στην επιστημονική υποστήριξη του έργου του Υπουργείου από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, μέσω εισηγήσεων, ετοιμασίας συγκριτικών μελετών, διοργάνωσης σεμιναρίων και διαλέξεων και γενικά παροχής τεχνογνωσίας και εμπειρογνωσύνης. Έμφαση θα δοθεί σε θέματα που άπτονται των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

H Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα Ζέτα Αιμιλιανίδου,  ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για την παραγωγική συνεργασία και επιστημονική στήριξη προς το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η οποία θα ενισχυθεί περαιτέρω μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας, προς επίτευξη των στόχων για αντιμετώπιση της ανεργίας, της στήριξης των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, την προστασία των παιδιών, την εξάλειψη των διακρίσεων και την ισότητα των φύλων.

Ο Πρύτανης Πουγιούτας ευχαρίστησε θερμά την κυρία Υπουργό για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει προς το Πανεπιστήμιο και τη διαβεβαίωσε ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα θα αγκαλιάσει θερμά την πρωτοβουλία αυτή, για να στηρίξει το πολύ δύσκολο, σημαντικότατο και πολύ επιτυχημένο έργο που επιτελείται από το Υπουργείο της.

Στη συνέχεια ανέδειξε τη σημασία της κοινωνικής προσφοράς των πανεπιστημίων δηλώνοντας: «Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συνεχίζει δυναμικά να στηρίζει την Κοινωνία στο πλαίσιο της προσήλωσής του στην εφαρμογή του Τετραγώνου της Γνώσης, που θέτει την ώσμωση με την Κοινωνία και την προφορά προς αυτήν, ως ένα από τους σημαντικότερους πυλώνες στους οποίους στηρίζονται, αλλά και ορίζονται, τα πανεπιστήμια. Η υπογραφή του Μνημονίου εντάσσεται επίσης στο πλαίσιο των προσπαθειών μας για συνεισφορά, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, στην προσπάθεια υλοποίησης στη χώρα μας, της Στρατηγικής 2030 των Ηνωμένων Εθνών για την Αειφόρο Ανάπτυξη και ειδικά των πέντε από τους 17 Στόχους, για Μηδενική Φτώχεια, Μηδενική Πείνα, Ισότητα των Φύλων, Αξιοπρεπή Εργασία και Λιγότερες Ανισότητες».

Τον συντονισμό των δράσεων του Πανεπιστημίου σε σχέση με το Μνημόνιο, θα αναλάβει o Ανώτερος Αντιπρύτανης Φελλάς, ο οποίος έχει επωμιστεί εκ μέρους της Πρυτανείας, τον συντονισμό της κοινωνικής προσφοράς της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










490