Δια ζώσης οι τελετές αποφοίτησης των Σχολών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας


Στις 23 Ιουνίου 2021 η πρώτη από τις έξι τελετές

Σε συνέχεια της απόφασης της Συγκλήτου και του Συμβουλίου και μετά από σχετική άδεια από το Υπουργείο Υγείας, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προχωρεί στη διεξαγωγή δια ζώσης τελετών αποφοίτησης ανά Σχολή, τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων μέτρων, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα και διατάγματα που εκδίδονται από το αρμόδιο Υπουργείο.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας, δήλωσε ότι «Η απόφασή μας για διεξαγωγή των τελετών με φυσική παρουσία πηγάζει από τη μεγάλη χαρά και έντονη ανάγκη που νιώθουμε για να τιμήσουμε τις απόφοιτες και τους απόφοιτούς μας και να τις/τους ευχαριστήσουμε θερμά, εκ του σύνεγγυς, για το όμορφο ταξίδι της γνώσης και των εμπειριών ζωής που μοιραστήκαμε».

Το πρόγραμμα των τελετών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 8μμ στο ανοικτό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, έχει ως ακολούθως:

Ιατρική Σχολή

Τετάρτη 23 Ιουνίου, 2021

Νομική Σχολή

Δευτέρα 28 Ιουνίου, 2021

Σχολή Επιστημών Αγωγής

Τρίτη 29  Ιουνίου, 2021

Σχολή Επιστημών και Μηχανικής

Τετάρτη 30 Ιουνίου, 2021

Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών

Πέμπτη 1 Ιουλίου, 2021

Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων

Παρασκευή 2 Ιουλίου, 2021

 

Στις τελετές αποφοίτησής θα απευθύνουν χαιρετισμό, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Υγείας, κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Πρόδρομος Προδρόμου, ο Διευθυντής του Τμήματος Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, εκπροσωπώντας την Υπουργό κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου, η Επίτροπος Νομοθεσίας, κ. Λουΐζα Ζανέττου Χριστοδουλίδου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητής Χρήστος Μπούρας, ο Προέδρος του University of South Carolina, Καθηγητής Χάρης Παστίδης, η Διευθύντρια της Λεβεντείου Πινακοθήκης και Διευθύντρια της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO Δρ Λουκία Λοΐζου Χατζηγαβριήλ, και διαδικτυακά, οι διεθνώς καταξιωμένοι επιστήμονες και ακαδημαϊκοί, ο πρώην Υπουργός Επικρατείας της Ελλάδος Καθηγητής στο London School of Economics και Imperial College Ηλίας Μόσιαλος, και η Καθηγήτρια Έλενα Καραχάννα, κάτοχος της έδρας Διοίκησης Επιχειρήσεων στο University of Georgia.  

To Πανεπιστήμιο εναρμονισμένο πλήρως με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα κατά της πανδημίας θα παραχωρήσει δωρεάν μάσκες με το λογότυπο του Πανεπιστημίου σε όλους/όλες τους/τις απόφοιτους/ες των δύο ακαδημαϊκών ετών (2019-2020 και 2020-2021), που θα συμμετάσχουν στις φετινές τελετές. Επίσης, η κράτηση των θέσεων γίνεται ονομαστικά μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ενώ το ανοικτό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε η είσοδος και έξοδος των παρευρισκόμενων να γίνεται με απόλυτη ασφάλεια.

Παρά τις ιδιαιτερότητες των φετινών τελετών, πρωταρχικός στόχος είναι η εμπειρία των αποφοίτων να μείνει αναλλοίωτη αφού σύμφωνα με τον Πρύτανη Πουγιούτα, «Η τελετή αποφοίτησης αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση ενός πανεπιστημίου και σηματοδοτεί την αρχή μια νέας, ιδιαίτερης και παντοτινής σχέσης μεταξύ του Πανεπιστημίου και των απόφοιτών του»

Όλες οι τελετές αποφοίτησης θα μεταδίδονται ζωντανά από την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










783