Ευχαριστίες εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας προς την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας


Μιλώντας κατά την Τελετή Αποφοίτησης της Σχολής, αναφέρθηκε στη συνεργασία της με την Πολιτεία κατά τη διαχείριση της πανδημίας

Κατά τον χαιρετισμό του στην Τελετή Αποφοίτησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο Υπουργός Υγείας, κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη συνεισφορά της Σχολής, κατά τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες, στις προσπάθειες της Πολιτείας να αντιμετωπίσει την πανδημία. Χαρακτήρισε μάλιστα τη συνεργασία ως απόδειξη της σημασίας των συνεργειών μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και του κράτους σε περιόδους κρίσεων.

Με την τελετή αποφοίτησης της Ιατρικής Σχολής, ξεκίνησε η σειρά τελετών αποφοίτησης των Σχολών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, οι οποίες πραγματοποιούνται δια ζώσης, τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων πρωτοκόλλων για την πανδημία. Η τελετή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας, τόνισε, μεταξύ άλλων, το βασικό ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν οι νέοι ιατροί στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, που δεν θα ανέχεται την ανισότητα και την αδικία στον τομέα της υγείας. Ευχαρίστησε επίσης τον Υπουργό Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας από το Υπουργείο του και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Με τη σειρά του, ο Κοσμήτορας της Σχολής, Καθηγητής Ανδρέας Χαραλάμπους, αναφέρθηκε στον ηγετικό ρόλο που ανέπτυξε η Σχολή στην προσπάθειά της για διεθνείς συνεργασίες μεταξύ ακαδημαϊκών και κλινικών ιδρυμάτων από 52 χώρες για τη διερεύνηση των αιτιών θνησιμότητας και νοσηρότητας που προκύπτουν από την πανδημία του COVID-19.

Κατά τη διάρκεια της τελετής αναγορεύθηκαν σε Επίτιμους Διδάκτορες ο Καθηγητής Επιδημιολογίας και Πρόεδρος του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας, Χάρης Παστίδης, και ο Καθηγητής Ψυχιατρικής, Παύλος Κυμίσης. Τιμήθηκαν για τη συνολική τους δράση και προσφορά στην έρευνα και την ιατρική εκπαίδευση.

Οι απόφοιτοι της Σχολής προέρχονται από έξι προγράμματα σπουδών: το εξαετές πτυχίο Ιατρικής MD, το τετραετές πτυχίο MBBS, που προσφέρεται σε συνεργασία με το St George’s του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, το Πτυχίο Βιοϊατρικών Επιστημών, το Μεταπτυχιακό Πιστοποιητικό Ιατρικής Εκπαίδευσης, το Μεταπτυχιακό στην Οικογενειακή Ιατρική και το Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Υγεία.

Η τελετή έληξε με τον όρκο του Ιπποκράτη.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










480