«Ζήλος»: Ετήσια περιοδική έκδοση Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοιν. Επιστημών Πανεπ. Λευκωσίας


 Ο «Ζήλος» πρόκειται να αποτελέσει την ετήσια περιοδική έκδοση, με κριτές και ανοιχτή πρόσβαση, της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Κάθε τόμος θα δημοσιεύεται ηλεκτρονικά ως αρχείο pdf και το σύνολο του υλικού θα είναι διαθέσιμο μέσω του διαδικτύου σε όλους τους χρήστες, αμέσως μετά τη δημοσίευση και δωρεάν, σύμφωνα με το Creative Commons CC BY-NC-ND 4.0.

Σκοπός του περιοδικού είναι να παρουσιάζει την εμπειρική, θεωρητική και πρακτική ερευνητική δραστηριότητα από μελετητές και επαγγελματίες στις ανθρωπιστικές σπουδές, τις κοινωνικές επιστήμες, τις τέχνες και το σχεδιασμό. Πρόθεση της εκδοτικής ομάδας είναι το περιοδικό, του οποίου ο πρώτος τόμος προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2022, να αφήσει το στίγμα του στους παραπάνω τομείς μέσω της δημοσίευσης ερευνητικών εργασιών, δοκιμίων και δημιουργικών εργασιών, υλικού συνεδρίων και βιβλιοκριτικών.

«Ελπίζουμε μέσα από τη διεπιστημονική προσέγγιση να συμβάλλουμε τόσο στην τοπική όσο και στη διεθνή βιβλιογραφία, παρουσιάζοντας επιλεγμένες εργασίες που υλοποιούνται από ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες. Το περιοδικό χαιρετίζει υποβολές για θέματα που σχετίζονται με την Κύπρο. Ένας από τους στόχους είναι ο προγραμματισμός αφιερωματικών τόμων που θα εστιάζουν σε συγκεκριμένες θεματικές και θα λειτουργούν ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των διαφόρων γνωστικών αντικειμένων αλλά και των ιδιαίτερων ερευνητικών ενδιαφερόντων των συγγραφέων.».

Εργασίες θα γίνονται δεκτές στην αγγλική και την ελληνική γλώσσα.

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή εργασιών μπορείτε να επισκεφθείτε το site: http://zealosshss.site/index.html

Δρ Κλήμης Μαστορίδης,
Κοσμήτορας Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










496