Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στηρίζει το Cyprus Education Summit 2021


Το συνέδριο προωθεί την ανταλλαγή γνώσεων, απόψεων και εμπειριών στον χώρο της Παιδείας, με έμφαση στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό και τις Ψηφιακές Δεξιότητες

Το Ερευνητικό Κέντρο CARDET, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, διοργανώνει, στις 3 Δεκεμβρίου, 09:00–16:30, το CyprusEducationSummit 2021: Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Ψηφιακές Δεξιότητες. Το συνέδριο στηρίζουν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Ίδρυμα Δια Βίου Μάθησης ΙΔΕΠ. Στο πλαίσιο των εργασιών θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

Το Cyprus Education Summit 2021 στοχεύει στην παρουσίαση, διερεύνηση και ανάλυση των δεδομένων, εξελίξεων και ευκαιριών στον τομέα της εκπαίδευσης μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού και της ανάπτυξης των ψηφιακών δεξιοτήτων. Στη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν οι υπάρχουσες πολιτικές και προκλήσεις για την προώθηση των ψηφιακών δεξιοτήτων σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και τα βήματα που εφαρμόζονται για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη μετάβαση του εκπαιδευτικού συστήματος της Κύπρου στην ψηφιακή εποχή.

Για το σκοπό αυτό, θα συμμετάσχουν με ομιλίες και παρουσιάσεις κορυφαίοι εμπειρογνώμονες, ερευνητές και επαγγελματίες από τον χώρο. Στις εργασίες του συνεδρίου θα λάβουν μέρος, μεταξύ άλλων οι:

  • Θέμις Χριστοφίδου, Γενική Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  • Κυριάκος Κόκκινος, Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής
  • Γεώργιος Ζήσιμος, Head of Policy Advice and EU Programming Unit, στο European Training Foundation

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Αίτηση συμμετοχής εδώ  

Ενδεικτικό πρόγραμμα εδώ

ΛίγαλόγιαγιατοCyprus Education Summit

Το Cyprus Education Summit, πραγματοποιείται σε ετήσια βάση με απώτερο στόχο να διερευνήσει σημαντικές πτυχές της εκπαίδευσης και της κατάρτισης αλλά και να αναδείξει σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες στον τομέα. Προς αυτή την κατεύθυνση, μέσα από τις εργασίες του συνεδρίου θα προωθηθεί η ανταλλαγή γνώσεων, απόψεων και εμπειριών μεταξύ εμπειρογνωμόνων, ερευνητών και επαγγελματιών από τον χώρο της Παιδείας.

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


194