Διαδικτυακό Συμπόσιο σχετικά με την Έρευνα στη Διδασκαλία της Αγγλικής ως Ξένης Γλώσσας


Παρουσιάστηκαν οι νέες κατευθύνσεις, νέες πρακτικές και τρέχουσες προκλήσεις σε 80+ ακαδημαϊκούς, ερευνητές, διδακτορικούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και καθηγητές διδασκαλίας της Αγγλικής ως ξένης γλώσσας

Το Σάββατο 13 Νοεμβρίου, το Τμήμα Γλωσσών και Λογοτεχνίας και το Τμήμα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διοργάνωσαν με επιτυχία το διαδικτυακό συμπόσιο: «Έρευνα στην Διδασκαλία της Αγγλικής ως Ξένης Γλώσσας (TESOL): Νέες κατευθύνσεις, νέες πρακτικές και τρέχουσες προκλήσεις». Την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότεροι από 80 ακαδημαϊκοί, ερευνητές, υποψήφιοι διδάκτορες και μεταπτυχιακοί φοιτητές και καθηγητές διδασκαλίας της Αγγλικής ως ξένης γλώσσας, από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Στο συμπόσιο παρουσιάστηκαν ορισμένες από τις έρευνες αιχμής που διεξήχθησαν από διεθνείς ερευνητές, επόπτες και υποψήφιους διδάκτορες στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε μια σειρά θεμάτων, όπως η επαγγελματική ανάπτυξη σε κοινότητες πρακτικής, η διαγλωσσική πραγματολογία, η παιγνιώδης διδασκαλία, η διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας σε παιδιά, η διδασκαλία κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος και δεύτερου κύματος του COVID-19 και στρατηγικές για την αυτορρύθμιση και την ευημερία των εκπαιδευτικών.

Το συμπόσιο χαιρέτισαν η Καθηγήτρια Ιουλία Παπαγεώργη, Αναπληρώτρια Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών και η Δρ Polina Mackay, Πρόεδρος του Τμήματος Γλωσσών και Λογοτεχνίας. Ακολούθησε μια σύντομη εισαγωγή στο θέμα του συμποσίου με επίκεντρο τις προκλήσεις, τις νέες κατευθύνσεις και τις τρέχουσες πρακτικές στην έρευνα όσον αφορά τη διδασκαλία της Αγγλικής ως ξένης γλώσσας (TESOL), από την Δρ Χριστίνα Σαββίδου, συντονίστρια του διδακτορικού προγράμματος Διδασκαλία της Αγγλικής ως Ξένης Γλώσσας (PhD in TESOL). Την εκδήλωση συντόνισε η Καθηγήτρια Μαρία Οικονομίδου-Κογκετσίδη, συντονίστρια του μεταπτυχιακού προγράμματος Διδασκαλία της Αγγλικής ως Ξένης Γλώσσας (ΜΑ in TESOL). Στη συνέχεια, ακολούθησαν παρουσιάσεις από την Καθηγήτρια Gila Schauer (Πανεπιστήμιο Erfurt, Γερμανία), τον Dr Jaroslaw Krajka (Πανεπιστήμιο Maria Curie-Skłodowska, Lublin, Πολωνία) και τον Dr Mario Moya (Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου, Ηνωμένο Βασίλειο). Παρουσιάσεις πραγματοποίησαν επίσης οι υποψήφιοι διδάκτορες: κα Άντρια Φιλίππου (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας), κος Fikry Boutros (Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Καΐρου και Πανεπιστήμιο Λευκωσίας) και κα Σταματία Σαββάνη (Πανεπιστήμιο του Essex και Πανεπιστήμιο Λευκωσίας).

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της εκδήλωσης, λήφθηκαν πολύ θετικές κριτικές τόσο για τα υψηλά επίπεδα επιστημονικού περιεχομένου των παρουσιάσεων, όσο και για την τεχνική υποστήριξη που παρείχε το Τμήμα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Σημειώνεται ότι το συμπόσιο αυτό ήταν μια εκδήλωση κομβικής σημασίας, μέσα από την οποία αναδείχτηκε ο ρόλος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην εκπαίδευση και στην έρευνα στον τομέα της διδασκαλίας της Αγγλικής ως ξένης γλώσσας τόσο στην Κύπρο, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










612