Ίδρυση Έδρας Αιματολογίας/Ερυθρών Αιμοσφαιρίων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας


Κάτοχος της Έδρας ο διεθνούς φήμης Καθηγητής Αιματολογίας John Porter

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (ΠΛ) ανακοινώνει την ίδρυση της Έδρας Αιματολογίας/Ερυθρών Αιμοσφαιρίων με τη στήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (ΔΟΘ). Κάτοχος της Έδρας είναι ο παγκοσμίου φήμης Αιματολόγος John Porter, Καθηγητής Αιματολογίας στο University College London Hospitals (UCLH) και επικεφαλής της Μονάδας Ερυθροκυττάρων στα νοσοκομεία UCLH και Whittington του Λονδίνου.

Αποδεχόμενος το διορισμό του ο Καθηγητής Porter σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η ίδρυση της Έδρας Αιματολογίας/Ερυθρών Αιμοσφαιρίων στην Κύπρο, και ειδικότερα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, θα ενισχύσει τη διδασκαλία και την έρευνα των αιμοσφαιρινοπαθειών, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής, Καθηγητής Ανδρέας Χαραλάμπους ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΘ για την υποστήριξη που θα προσφέρει στην Έδρα, η οποία όπως ανάφερε, θα παρέχει τεχνογνωσία και συμβουλευτική όσον αφορά τη φροντίδα ασθενών με αιματολογικές παθήσεις και τακτική ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για τις εξελίξεις στον τομέα των αιμοσφαιρινοπαθειών.

Η Δρ Ανδρούλλα Ελευθερίου, Εκτελεστική Διευθύντρια της ΔΟΘ, μίλησε για το πλούσιο ερευνητικό έργο του Καθηγητή Porter και επεσήμανε τη συνεχιζόμενη ερευνητική του προσπάθεια με στόχο την ολιστική αποθεραπεία της θαλασσαιμίας και άλλων αιμοσφαιρινοπαθειών. Συμπλήρωσε δε ότι είναι τιμή και προνόμιο για την Κύπρο ένας τόσο διεθνώς καταξιωμένος επιστήμονας να είναι ο κάτοχος της Έδρας Αιματολογίας/Ερυθρών Αιμοσφαιρίων στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Τέλος ο Πρόεδρος της ΔΟΘ Πάνος Εγγλέζος αναφέρθηκε στα παγκόσμια επιτεύγματα του Καθηγητή Porter στον τομέα των αιματολογικών διαταραχών και τόνισε ότι ο διορισμός του θα λειτουργήσει προς όφελος των ασθενών στην Κύπρο και παγκόσμια.

Φωτογραφία: Καθηγητής John Porter




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










514