Ημερίδα Βιωματικών Εργαστηρίων για μαθητές/τριες στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας


Θα προσφερθεί παράλληλα επιμορφωτικό σεμινάριο για τους γονείς τους

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για περαιτέρω εκπαίδευση και κατάρτιση των μαθητών, διοργανώνει Ημερίδα Βιωματικών Εργαστηρίων για μαθητές και μαθήτριες Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου. Τα εργαστήρια θα  πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022, μεταξύ 11:00π.μ. και 2:00 μ.μ. στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ενώ θα προσφερθεί παράλληλα επιμορφωτικό σεμινάριο για τους γονείς τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ημερίδα είναι αποτέλεσμα της επιτυχημένης πολύχρονης συνεργασίας που έχει αναπτύξει το Πανεπιστήμιο με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

Η Ημερίδα είναι παγκύπριας εμβέλειας και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αναλαμβάνει την οργάνωση και την κάλυψη του κόστους της μεταφοράς των μαθητών και των γονέων από και προς άλλες επαρχίες.

Η συμμετοχή στην Ημερίδα είναι δωρεάν και περιλαμβάνει δωρεάν σνακ.

Προθεσμία Υποβολής Αίτηση Συμμετοχής: 10 Οκτωβρίου

Βιωματικά Εργαστήρια για Μαθητές

Η Ημερίδα βιωματικών εργαστηρίων έχει διαδραστικό χαρακτήρα και αποσκοπεί στο να δώσει στους μαθητές και στις μαθήτριες τα εφόδια για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, ενθαρρύνοντας τους να εμπλακούν σε εξειδικευμένες δραστηριότητες στα πεδία της Αρχιτεκτονικής, της Νομικής, της Τεχνολογίας και της Υγείας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να υποβάλλουν ερωτήματα στους καθηγητές και να προσδιορίσουν τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές τους αναζητήσεις και προοπτικές.

Στο εργαστήριο Αρχιτεκτονικής Tech-visions: Σχεδιάζοντας το σπίτι του μέλλοντος, μετά από µία σύντομη παρουσίαση θα δοθεί στους συμμετέχοντες η δυνατότητα να οραματιστούν το σπίτι του μέλλοντος μέσα από σειρά δημιουργικών σκαριφημάτων και σχεδίων.

Στο εργαστήριο Πληροφορικής Εξερευνώντας τον συναρπαστικό κόσμο της Πληροφορικής και της Τεχνητής Νοημοσύνηςθα παρουσιαστούν τρόποι με τους οποίους μπορούμε να απαντήσουμε σε δύσκολα αλλά ενδιαφέροντα ερωτήματα εξερευνώντας δεδομένα μέσω της Επιστήμης Δεδομένων (Data Science). Θα γίνει επίσης παρουσίαση του Τμήματος Πληροφορικής και επιδείξεις των ρομπότ του Πανεπιστημίου που έχουν προγραμματιστεί από αποφοίτους του Τμήματος.

Στο εργαστήριο Νομικής Γίνομαι Νομικός για μια Μέραοι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν καλύτερα τις Νομικές Σπουδές και τις πολυάριθμες επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρουν. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε βιωματικό εργαστήρι εικονικής δίκης.

Στο εργαστήριο Υγείας Αγγίζω την Υγείαοι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας υπό την επίβλεψη των καθηγητών του Τμήματος Επιστημών Ζωής και Υγείας. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συζητήσουν και να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους σε καθηγητές του Τμήματος Επιστημών Ζωής και Υγείας για θέματα σπουδών, καθώς και για τις επαγγελματικές προοπτικές στον τομέα της υγείας.

Επιμορφωτικό Σεμινάριο για Γονείς

Ταυτόχρονα, οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιμορφωτικό  σεμινάριο έτσι ώστε να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με τους βασικούς τρόπους εντοπισμού, ενίσχυσης και ανάπτυξης των δυνατοτήτων των μαθητών/μαθητριών.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις ή άλλες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν μέχρι την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 με την κ. Μέλανη Στρατή 22 841674 │ strati.me@unic.ac.cy ή με την κ. Χριστίνα Ευριπίδου 22841529 │ evripidou.c@unic.ac.cy.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










413