Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανάμεσα στα 251– 300 κορυφαία πανεπιστήμια στον τομέα Ψυχολογίας


Tα αποτελέσματα της ετήσιας κατάταξης του Times Higher Education (THE) World University Rankings by Subject 2023 ενισχύουν τη διεθνή θέση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, καθώς περιλαμβάνεται πλέον μεταξύ των 251–300 καλύτερων πανεπιστημίων στον κόσμο στον τομέα της Ψυχολογίας.

Κατ’ αναλογία, η κατάταξη τοποθετεί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας 69oστην ΕΕ και 2ο σε Κύπρο και Ελλάδα στον ανωτέρω τομέα.

Σημειώνεται ότι οι κατατάξεις Times Higher Education World University Rankings (WUR) αποτελούν τη μεγαλύτερη και πιο πολυεπίπεδη κατάταξη πανεπιστημίων στον κόσμο, με εμπειρία πέντε δεκαετιών στο αντικείμενο.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της κατάταξης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών, Καθηγητής Κλήμης Μαστορίδης, δήλωσε: «Οφείλω να ομολογήσω ότι η δημοσίευση των πρόσφατων αποτελεσμάτων των διεθνών κατατάξεων δεν αποτέλεσε έκπληξη, καθώς συνιστούν το απαύγασμα της συγκροτημένης και επίπονης δουλειάς του ικανότατου ανθρώπινου δυναμικού του πανεπιστημίου Λευκωσίας. Ειδικότερα για τη Σχολή μας, οι θεαματικές βαθμολογήσεις στους τομείς της Ψυχολογίας και Κοινωνικών Επιστημών αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα αφού έρχονται μετά από μία δύσκολη χρονική συγκυρία. Τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων είναι η επιβράβευση των άοκνων προσπαθειών των συναδέλφων μας για υψηλού επιπέδου επιστημονική έρευνα αλλά και του σταθερού, στρατηγικού προσανατολισμού της Σχολής στην ακαδημαϊκή αριστεία. Τα (ακόμη) καλύτερα έπονται!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η κατάταξη είναι η τελευταία μίας σειράς από διακρίσεις για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας από τον οργανισμό Times Higher Education, με κύρια την κατάταξή του ανάμεσα στα 501-600 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως στην κατάταξη World University Rankings 2023. Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάχθηκε:

  • 179ο παγκοσμίως ανάμεσα στα «Νέα» πανεπιστήμια, δηλαδή αυτά που έχουν λιγότερα από 50 χρόνια λειτουργίας (THE Young University Rankings 2022)
  • 122ο παγκοσμίως ανάμεσα στα πανεπιστήμια χωρών ή περιοχών που ταξινομούνται από τον Όμιλο FTSE του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου ως αναδυόμενες οικονομίες (THE Emerging Economies Rankings 2022)
  • 36ο παγκοσμίως στη σημαντικότατη κατηγορία της Ποιοτικής Εκπαίδευσης (THE Impact Rankings 2022).

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










266