To Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συμμετέχει στο Πρόγραμμα Erasmus+ GEO-CLIC


Εκπαιδευτικό Σεμινάριο  – Συνάντηση Εταίρων  31 Οκτωβρίου 2022 – 04 Νοεμβρίου 2022

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συμμετέχει στο ερευνητικό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+  GEO-CLIC (Geoinformatics Climate Change) το οποίο έχει ως απώτερο  στόχο τη συμβολή στην αντιστροφή της κλιματικής αλλαγής και την επιστροφή του παγκόσμιου κλίματος σε ένα πιο βιώσιμο επίπεδο.  Η συμβολή του προγράμματος αφορά  τη χρήση της τεχνολογίας της γεωπληροφορικής και την αξιοποίηση των συστημάτων γεωγραφικών πληροφοριών (Geographic Information Systems) και τηλεπισκόπησης (Remote Sensing) για την ανάλυση των διαθέσιμων πληροφοριών και την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων και υιοθέτηση των αναγκαίων πολιτικών αλλαγών.

Στα πλαίσια αυτά θα αναπτυχθούν τα πιο κάτω πέντε μαθήματα τα οποία σε συνδυασμό με μαθητεία σε συναφείς οργανισμούς θα προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης σε απόφοιτες και απόφοιτους πανεπιστημίων  κυρίως των θετικών επιστημών. 

(α)  Εργαλεία Γεωπληροφορικής για τη Διαχείριση της Κλιματικής Αλλαγής

(β)   Δυναμική Παράκτια Διαχείριση 

(γ)   Αστική Επίβλεψη

(δ)  Έξυπνη Γεωργία

(ε)   Προστασία Δασών

Την εβδομάδα 31 Οκτωβρίου 2022 – 04 Νοεμβρίου 2022 οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας να συνεχίσουν την εκπαίδευση σε θέματα διαμόρφωσης μαθημάτων και εξ αποστάσεως εκπαίδευση και να συν-διαμορφώνουν τα 5 πιο πάνω μαθήματα. Τα μαθήματα θα γίνονται μέσω σύγχρονου και ασύγχρονου ηλεκτρονικής μάθησης σε ειδική πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί από ειδικούς  στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας .

Συντονιστής του προγράμματος είναι το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελών (Université Libre de Bruxelles), ενώ εταίροι στο πρόγραμμα εκτός από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι το Πολυτεχνείο της Βαλένθια (Universitat Politècnica de València), το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεπ (Sveučilište u Zagrebu) και το Πανεπιστήμιο Εφηρμοσμένων Επιστημών  Weihenstephan-Triesdorf ( Hochschule Weihenstephan-Triesdorf). Το συντονισμό στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει ο Πρύτανης καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας βοηθούμενος από τον Διευθυντή του Γραφείου του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, κυρίου Κυριακού Γεωργίου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










550