Με αφορμή μια εικόνα, φώτισε τις ιστορίες γύρω σου!


H Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας πραγματοποίησε στις 10/12/22 την εκδήλωση «Με αφορμή μια εικόνα, φώτισε τις ιστορίες γύρω σου!». 

Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν απόφοιτες του προγράμματος Προδημοτικής Εκπαίδευσης του Τμήματος Παιδαγωγικών σπουδών, οι οποίες επισκέφθηκαν το πανεπιστήμιο με τα προσχολικής ηλικίας παιδιά τους και συμμετείχαν σε διαδραστικές δημιουργικές δραστηριότητες στο χώρο της βιβλιοθήκης.

Ο χώρος διαμορφώθηκε σε σταθμούς δραστηριοτήτων στις οποίες συμμετείχαν τα παιδιά  συνοδευόμενα από τις νηπιαγωγούς αποφοίτους μας, αφού παρακολούθησαν αρχικά ένα θεατρικό δρώμενο. Όλες οι δράσεις αφορούσαν τον τομέα της προσωπικής και κοινωνικής συνειδητοποίησης του αναλυτικού προγράμματος και προγραμματίστηκαν με αφορμή μια εικόνα από το παιδικό βιβλίο χωρίς λόγια, «Follow the Firefly/ Run Rabbit, Run!», του Bernardo Carvalho. Οι σταθμοί περιλάμβαναν εικαστικές δραστηριότητες, ένα παιχνίδι δημιουργικής αφήγησης, δραστηριότητες αναδυόμενου αλφαβητισμού και δημιουργικής κίνησης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης μαθήτριες από το Τμήμα Χορού της Σχολής Φόρουμ και η χορωδία τζαζ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με χορογραφίες και τραγούδια σχετικά με το φως και τον συμβολισμό του στη ζωή.

Με αφορμή την εικόνα στο πρώτο δισέλιδο του εικονοβιβλίου, που αποτελεί την αρχή της ιστορίας Follow the Firefly! και το τέλος της ιστορίας Run Rabbit, Run!, ταξιδέψαμε με τις πυγολαμπίδες δημιουργώντας ιστορίες στις αίθουσες διδασκαλίας κατά τη διάρκεια του εξαμήνου σε μαθήματα διδακτικής των εικαστικών, εκπαιδευτικής ψυχολογίας, αναδυόμενης γραφής και ανάγνωσης, σχεδιασμού δραστηριοτήτων στο νηπιαγωγείο και χορού στην εκπαίδευση. Τις ιστορίες μας φωτίσαμε στο χώρο της βιβλιοθήκης δημιουργώντας «χώρο» και παρέχοντας χρόνο για δημιουργική έκφραση σε συνθήκες που κινητοποίησαν τη φαντασία, ενθάρρυναν την ανάληψη ρίσκου και άνοιξαν παράθυρα για δημιουργική έκφραση μέσα από το παιχνίδι. Με την πολύτιμη στήριξη της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, η διαθεματική συνεργασία μελών του διδακτικού προσωπικού της Σχολής Επιστημών Αγωγής είχε ως αποτέλεσμα την ουσιαστική ενεργή εμπλοκή των φοιτητών και των αποφοίτων μας σε δημιουργικές δράσεις.

 

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


362