Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Εκθέσεις Καριέρας του Κέντρου Επιτυχούς Σταδιοδρομίας Παν. Λευκωσίας


Η ραγδαία ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών τις τελευταίες δεκαετίες έχει μεγάλη απήχηση στην οικονομία συνολικά, τόσο ως προς τη χρήση τους στον παραγωγικό τομέα όσο και ως προς την ενσωμάτωσή τους στις διάφορες υπηρεσίες. Η εισαγωγή της ψηφιακής τεχνολογίας στον κλάδο των υπηρεσιών λογιστικής, χρηματοοικονομικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης δημιουργεί περισσότερες απαιτήσεις και προκλήσεις, καθώς μειώνει την πιθανότητα λάθους, μειώνει την απάτη και το κόστος και απαλλάσσει τους επαγγελματίες από καθήκοντα ρουτίνας.

Ανταποκρινόμενο στις τρέχουσες αλλαγές και νέες τεχνολογικές τάσεις, το Κέντρο Επιτυχούς Σταδιοδρομίας (Career Success Centre) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας συνδιοργάνωσε δύο εκθέσεις καριέρας. Συγκεκριμένα, συνδιοργάνωσε Έκθεση Καριέρας Πληροφορικής με το Τμήμα Πληροφορικής, και Έκθεση Καριέρας Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής με το Τμήμα Λογιστικής, Οικονομικών και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Στις δύο εκθέσεις συμμετείχαν εταιρείες Τεχνολογίας και εταιρείες παροχής Λογιστικών, Ελεγκτικών, Φοροτεχνικών και Συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Οι εκθέσεις πραγματοποιήθηκαν στις 6 και 7 Δεκεμβρίου 2022, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Σκοπός τους ήταν η υποστήριξη νέων ανθρώπων κατά τη σύνδεσή τους με την τοπική και διεθνή αγορά εργασίας και η διασύνδεση των επιχειρήσεων με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και τους φοιτητές του.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν 27 επιχειρήσεις οι οποίες ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους φοιτητές για ευκαιρίες απασχόλησης διαφόρων επιπέδων εξειδίκευσης. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, οι επαγγελματικοί σύμβουλοι σταδιοδρομίας των εταιριών, ενημέρωναν τους υποψήφιους φοιτητές για πρακτικά θέματα σχετικά με την πρόσβαση και ομαλή ένταξη στην τοπική αγορά εργασίας καθώς και για τις ευκαιρίες πρακτικής άσκησης και εργοδότησης, ενώ εκπρόσωποι επιχειρήσεων παρουσίασαν τη φύση της δουλειάς τους και τις δεξιότητες που απαιτούνται στους κλάδους που εκπροσωπούν.

Ταυτόχρονα, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν εταιρίες που έχουν καθιερωθεί στον τομέα τους και να δικτυωθούν με επαγγελματίες του χώρου που τους ενδιαφέρουν. Είχαν επίσης την ευκαιρία να συζητήσουν ευκαιρίες εργοδότησης και να κατανοήσουν καλύτερα τη βιομηχανία του επαγγέλματος στο οποίο θα ήθελαν να ενταχθούν καθώς επίσης και να παραδώσουν τα βιογραφικά τους σημειώματα επί τόπου.

Η Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής, Καθηγήτρια Αθηνά Στασοπούλου, αναφέρει: «Η Πληροφορική είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος τομέας με βαθύ αντίκτυπο στις σύγχρονες κοινωνίες και οικονομίες. Μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές μας στο Τμήμα Πληροφορικής είναι να εκθέσουμε τους φοιτητές μας στην πρώτη γραμμή της επαγγελματικής πρακτικής. Το Τμήμα μας προσφέρει πτυχία σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης: BSc, MSc και PhD στην Πληροφορική, καθώς και τα πρόσφατα πτυχία αιχμής: BSc και MSc στην Επιστήμη Δεδομένων. Στο Τμήμα μας, είμαστε υπερήφανοι για τις ισχυρές μας σχέσεις με τη βιομηχανία, την οποία συμπεριλαμβάνουμε στα προγράμματα σπουδών μας με πολλούς τρόπους: στην ανάπτυξη σύγχρονων προγραμμάτων σπουδών, έτσι ώστε οι φοιτητές μας να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς, στη διδασκαλία μαθημάτων, στην πρακτική άσκηση φοιτητών σε εταιρίες ως μέρος του προγράμματος σπουδών και στη διεξαγωγή σεμιναρίων και παρουσιάσεων. Η πρόσφατη έκθεση καριέρας έδωσε στους φοιτητές μας την ευκαιρία να συζητήσουν με τους επαγγελματίες από διάφορες επιχειρήσεις για θέσεις εργασίες, απαιτούμενα προσόντα, προοπτικές στα διάφορα επαγγέλματα του κλάδου Πληροφορικής και Επιστήμης Δεδομένων.»

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής, Οικονομικών και Χρηματοοικονομικής Καθηγητής Πέτρος Λοής αναφέρει: «Ο σκοπός και η φιλοσοφία του Τμήματος Λογιστικής, Οικονομικών και Χρηματοοικονομικής είναι να προσφέρει τα απαραίτητα ‘εργαλεία’ στους φοιτητές για να μπορέσουν να εργοδοτηθούν στην αγορά εργασίας σε θέσεις σχετικές με το αντικείμενό τους. Ως εκ τούτου, το Τμήμα μας συμμετέχει ενεργά στην προετοιμασία των φοιτητών για τις ανάγκες της αγοράς εργασίας προσφέροντας σεμινάρια, εργαστήρια ανάπτυξης δεξιοτήτων και εκθέσεις καριέρας, καθώς και μέσα από την τοποθέτηση των φοιτητών σε οργανισμούς για πρακτική άσκηση. Με αυτό τον τρόπο καλλιεργείται η ομαλή μετάβαση από την εκπαίδευση στην απασχόληση, μέσω της εξοικείωσης των φοιτητών με την πρακτική εφαρμογή των ακαδημαϊκών τους γνώσεων. Κατά την πρόσφατη έκθεση καριέρας, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με σημαντικά και αξιόλογα άτομα του λογιστικού και ελεγκτικού επαγγέλματος, να μάθουν για τις θέσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης που προσφέρουν οι οργανισμοί, τα προσόντα και τις δεξιότητες που αναζητούν, αλλά και τις προοπτικές που υπάρχουν στο συγκεκριμένο επάγγελμα.»

Το Κέντρο Επιτυχούς Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημιου Λευκωσίας διατηρεί ένα σημαντικό δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας με τον επιχειρηματικό κόσμο. Οι δύο αυτές εκθέσεις καριέρας εμπίπτουν σε ένα γενικότερο πλαίσιο δράσης του με στόχο την εξοικείωση και την ενημέρωση των φοιτητών με την αγορά εργασίας, την ενδυνάμωσή τους σχετικά με την επαγγελματική τους δικτύωση, την ομαλότερή τους ένταξη σε αυτή καθώς και  την αύξηση της εργοδοσιμότητάς τους. Οι δράσεις αυτές θα συνεχίσουν το επόμενο εξάμηνο πιθανότατα σε τομείς όπως η τεχνολογία, οι επιστήμες, η διοίκηση επιχειρήσεων, οι επιστήμες ζωής και υγείας.

Σχετικά με το Κέντρο Επιτυχούς Σταδιοδρομίας

Το Κέντρο Επιτυχούς Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας έχει συσταθεί για να στηρίζει τους φοιτητές και αποφοίτους στην προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη, έτσι ώστε να αντεπεξέρχονται στις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου των ραγδαίων αλλαγών, αλλά και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προσδοκίες των καιρών. Συνεπώς, το Κέντρο βοηθάει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να εξερευνήσουν τις επαγγελματικές τους ευκαιρίες, ενισχύει την ενημέρωσή τους για επαγγελματικές επιλογές και συμβάλλει στο να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, ώστε να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










491