Βραβεύθηκαν οι αθλητικές επιτυχίες φοιτητών και φοιτητριών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας


Ύστερα από διακοπή δυο χρόνων λόγω της πανδημίας επανήλθε ο θεσμός της βράβευσης  φοιτητών και φοιτητριών  που διακρίθηκαν στα πρωταθλήματα της ΚΟΠΑ

Κατά τη διάρκεια μιας τελετής που χαιρετίσθηκε ως η αρχή της επιστροφής στην  κανονικότητα η Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού (ΚΟΠΑ)  βράβευσε   τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που διακρίθηκαν στα Πανεπιστημιακά Πρωταθλήματα της  περιόδου 2021-22. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και οι φοιτητές/φοιτήτριες- αθλητές/αθλήτριες του είχαν την τιμητική τους  επιτυγχάνοντας πολλές διακρίσεις και  επιτυχίες.

«Ακολουθώντας την παράδοση που εγκαθίδρυσε από την ίδρυσή του στον Πανεπιστημιακό  Αθλητισμό, με τις διακρίσεις που απέσπασε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας απέδειξε πως  παραμένει πιστά προσηλωμένο στις αξίες του αθλητισμού, που συνεπικουρούνται με  επιδόσεις και στις σπουδές», επεσήμανε ο Καθηγητής Νίκος Καρτακούλλης, Πρόεδρος του  Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Συνέχισε προσθέτοντας: «Ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός, στην ουσία τροφοδοτεί τον  εθνικό Κυπριακό Αθλητισμό με τους καλύτερους αθλητές της χώρας. Είναι το πιο καθαρό  κομμάτι του αθλητισμού στην Κύπρο» και τονίζοντας πως στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας  ενισχύεται η λεγόμενη διπλή καριέρα, δηλαδή η ακαδημαϊκή και η αθλητική,  πρωτοτυπώντας έτσι παγκοσμίως.

«Δουλέψαμε πολύ σκληρά και με συγκεκριμένο στόχο ώστε να έχουμε όσο το δυνατό  περισσότερα θετικά αποτελέσματα στα Πανεπιστημιακά Πρωταθλήματα» τόνισε  η  Άρτεμις  Παυλίδου, Συντονίστρια Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Υπενθύμισε, πως  αυτή την εποχή, το Πανεπιστήμιο μετέχει στα Πρωταθλήματα της ΚΟΠΑ 2022-23, Καλαθόσφαιρας Ανδρών και Γυναικών, στο πρωτάθλημα Πετόσφαιρας Γυναικών όπου η  ομάδα του δεν έχει χάσει ούτε ένα σετ, στο Φούτσαλ  Ανδρών, την Πετόσφαιρα Ανδρών και  στο ομαδικό Τένις Ανδρών, καθώς και στα Πρωταθλήματα Ανώμαλου Δρόμου, Στίβου, Τζούντο, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Μπιτς Βόλεϊ και Σάμπο.

Η Συντονίστρια Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, αναφέρθηκε επίσης στους  αθλητικούς ομίλους του Πανεπιστημίου καθώς και στο πρόγραμμα υποτροφιών του  Πανεπιστημίου σε αθλητές υψηλού  επιπέδου.

Ο Καθηγητής Αιμίλιος Σολωμού, μέλος του ΔΣ του ΚΟΠΑ και Διευθυντής της Έδρας UNESCO  του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, επισήμανε σχετικά πως «Σε μια εποχή που η κυπριακή  κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλά προβλήματα, οι επιτυχίες των φοιτητών και των  φοιτητριών μας στον αθλητισμό μας δίνουν μεγάλη χαρά, καθώς μάλιστα αυτές οι  επιτυχίες συνοδεύονται με επιτυχείς σπουδές».

«Παρά τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήχθησαν οι αθλητικές διοργανώσεις   της ΚΟΠΑ οι αθλητές και οι αθλήτριες των πανεπιστημίων της Κυπριακής Δημοκρατίας  κατάφεραν με τις επιδόσεις τους να πιστοποιήσουν πως ο αθλητισμός στα Ανώτατα  Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του τόπου παραμένει ένα υγιές τμήμα στο σύνολο των αθλητικών  δραστηριοτήτων της νησιωτικής χώρας», τονίστηκε από τους ομιλητές στη διάρκεια της  εκδήλωσης.

«Τρείς δεκαετίες τώρα η ΚΟΠΑ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα αθλητικά δρώμενα της  Κύπρου» τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Χρυσοστόμου (Πρόεδρος ΚΟΕ). Ο Πρόεδρος του  ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, αφού ζήτησε να ιδρυθεί  Υφυπουργείο Αθλητισμού, επισήμανε  πως «Χωρίς αθλητισμό θα πάμε χρόνια πίσω».

Στην Τελετή βράβευσης 2021-2022 της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού  Αθλητισμού, βραβεύθηκαν μεταθανάτια για την γενική προσφορά τους στον Αθλητισμό,  την Παιδεία και τον Πολιτισμό, οι Μιχάλης Φρειδερίκος, Ντίνος Μιχαηλίδης και Ουράνιος  Ιωαννίδης, ενώ δεν έλειψαν και οι ειδικές βραβεύσεις σε αθλητές και αθλήτριες της  Κύπρου που διακρίθηκαν σε διεθνείς διοργανώσεις. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν  προσωπικότητες του Αθλητισμού της Κύπρου, Προέδροι και εκπρόσωποι Ομοσπονδιών καθώς επίσης Διοικητικοί και Ακαδημαϊκοί λειτουργοί των Πανεπιστημίων.

Οι βραβεύσεις των φοιτητριών/φοιτητών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στα πρωταθλήματα της ΚΟΠΑ

1η θέση 

Στίβος Γυναικών: 100 μέτρα,΄Υψος, Δίσκος

Απλό Μπάντμιντον Γυναικών

Τζούντο Ανδρών

Τένις Ανδρών

Μπιτς Βόλεϊ Ανδρών

Μπιτς Βόλεϊ Γυναικών

Βόλεϊ Γυναικών
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


299