Διεθνές Συνέδριο «Advances in Second/Foreign Language Acquisition» στο Πανεπ. Λευκωσίας


Το Τμήμα Γλωσσών και Λογοτεχνίας (Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το διεθνές συνέδριο Advances in Second/ForeignLanguage Acquisition (ASeFoLA 2023). Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στις 9-10 Ιουνίου 2023.

Το ASeFoLA στοχεύει στο να συγκεντρώσει ερευνητές από όλο τον κόσμο που εργάζονται για την καλύτερη κατανόηση της διαδικασίας κατάκτησης δεύτερης/ξένης γλώσσας. Οι περιλήψεις μπορούν να επικεντρωθούν σε μονόγλωσσους/δίγλωσσους/πολύγλωσσους ομιλητές που μαθαίνουν ή κατακτούν μια επιπρόσθετη γλώσσα σε μονόγλωσσα/δίγλωσσα/πολύγλωσσα περιβάλλοντα. Επομένως, τα συμπεράσματα σχετικά με τη διαδικασία κατάκτησης δεύτερης/ξένης γλώσσας θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τόσο τον ρόλο των γλωσσικών ρεπερτορίων των ομιλητών όσο και το γλωσσικό συγκείμενο.

Ενθαρρύνουμε υποβολές που χρησιμοποιούν ποικίλες ερευνητικές τεχνικές από διαφορετικά πεδία που περιλαμβάνουν αλλά δεν περιορίζονται σε θεωρητική και εφαρμοσμένη γλωσσολογία, ψυχογλωσσολογία, κοινωνιογλωσσολογία, υπολογιστική γλωσσολογία, νευρογλωσσολογία, γνωστική γλωσσολογία και εκπαίδευση. Οι περιλήψεις έως και 400 λέξεων (εξαιρουμένων των παραπομπών, των πινάκων και των σχημάτων) πρέπει να είναι γραμμένες στα αγγλικά και να είναι ανώνυμες. Κάθε συγγραφέας μπορεί να υποβάλει έως και δύο περιλήψεις (μία ατομική και μία κοινή) μέσω του EasyAbs (δείτε ιστοσελίδα συνεδρίου). Οι παρουσιάσεις πρέπει να διαρκούν 20 λεπτά (15 λεπτά για την παρουσίαση και 5 λεπτά για συζήτηση). Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

Προσκεκλημένοι ομιλητές:

  • Καθ. Μαρία Οικονομίδου-Κογκετσίδη, Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας και Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
  • Δρ Βαλάντης Φυνδάνης, Επίκουρος Καθηγητής Ψυχογλωσσολογίας/ Νευρογλωσσολογίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
  • Δρ Κριστομπάλ Λοθάνο, Αναπληρωτής Καθηγητής Αγγλικής Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας, Πανεπιστήμιο της Γρανάδα

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή περίληψης, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://asefola.weebly.com/




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










489