Στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ο Πρέσβυς της Κούβας


Συζήτηση για ενίσχυση της συνεργασίας με την Πρεσβεία και τα πανεπιστήμια της Κούβας

Τον εξοχότατο Πρέσβυ της Κούβας κ. Angel Gustavo Suárez Cordero υποδέχθηκε την Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας.  Στην επίσημη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Ανώτερος Αντιπρύτανης, Καθηγητής Κωνσταντίνος Φελλάς και ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Καθηγητής Παναγιώτης Αγγελίδης.

O Πρύτανης Πουγιούτας παρουσίασε στον κ. Πρέσβυ στοιχεία σε σχέση με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, εστιάζοντας στην ποιότητα της προσφερόμενης εκπαίδευσης. Ο Πρύτανης Πουγιούτας επικεντρώθηκε επίσης στις διακρίσεις του Πανεπιστημίου στις διεθνείς κατατάξεις πανεπιστημίων και ιδιαίτερα την επιτυχία του να καταταχθεί ανάμεσα στα καλύτερα 501-600 πανεπιστήμια του κόσμου, στη διεθνή κατάταξη Times Higher Εducation World University Rankings 2023.

Αναφερόμενος στη διεθνοποίηση και στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ανώτερη Εκπαίδευση, ο Καθηγητής Πουγιούτας ενημέρωσε τον κ.Πρέσβυ για την ένταξη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στη νεοσύστατη κοινοπραξία Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων NEOLAiA, στην οποία συμμετέχουν και άλλα οχτώ κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης.

Ο Πρέσβυς Angel Gustavo Suárez Cordero αναφέρθηκε στις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και της Πρεσβείας της Κούβας για τη συνδιοργάνωση σειράς εκδηλώσεων και επανέλαβε την επιθυμία του να ενισχύσει τη συνεργασία και να υποστηρίξει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στις διεθνείς του προσπάθειες για συνεργασίες με Πανεπιστήμια της Κούβας.

Τέλος, ο Πρύτανης Πουγιούτας ευχαρίστησε τον κ. Πρέσβυ για την επίσκεψη, τονίζοντας ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας παραμένει πάντοτε στη διάθεση της Πρεσβείας σε σχέση με οποιαδήποτε βοήθεια και στήριξη δύναται να προσφέρει προς αυτή και προς νέες και νέους από την Κούβα που θα ήθελαν να σπουδάσουν στο Πανεπιστήμιο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










463