Γίνε Διεθνολόγος για μια Μέρα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας


Ημερίδα «Γίνομαι Διεθνολόγος για μια Mέρα: Σπουδές στη Διπλωματία, την Ασφάλεια και τους Διεθνείς Θεσμούς»

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για περαιτέρω εκπαίδευση και κατάρτιση των μαθητών, διοργανώνεται ημερίδα με θέμα «Γίνομαι Διεθνολόγος για μία μέρα: Σπουδές στη Διπλωματία, την Ασφάλεια και τους Διεθνείς Θεσμούς».

Η ημερίδα θα  πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023 μεταξύ των ωρών 14:00 και 17:30 στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Το περιεχόμενο της ημερίδας απευθύνεται σε μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ τάξης Λυκείων και Τεχνικών και Επαγγελματικών Σχολών Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΤΕΣΕΚ), δίνοντας τους την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές σπουδές, και τις επαγγελματικές προοπτικές.

Στόχος της είναι να φέρει σε επαφή τους μαθητές με το αντικείμενο, με έμφαση στην κατανόηση του περιεχομένου των σπουδών, τα πρακτικά προβλήματα που καλούνται να διαχειριστούν οι ειδικοί στους εν λόγω τομείς και τις προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Πιο συγκεκριμένα, στην ημερίδα θα παρουσιαστούν και θα επεξηγηθούν συναφή ζητήματα, όπως η εξωτερική πολιτική και η διπλωματία, η ασφάλεια και η διαχείριση απειλών, οι πόλεμοι και η διαχείριση συγκρούσεων, οι διεθνείς οργανισμοί (με έμφαση στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών), οι πολιτικές και οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ.α.  

Οι μαθητές που θα παρακολουθήσουν την ημερίδα θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε βιωματικό εργαστήριο και συζήτηση (debate) στη βάση σεναρίων διαχείρισης και επίλυσης προβλημάτων όπως π.χ. η λήψη αποφάσεων για την ανάπτυξη διπλωματικών σχέσεων, η διεθνής αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η διαχείριση της διασποράς παραπληροφόρησης,  η πρόληψη και διαχείριση κρίσεων κ.α. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συζητήσουν και να υποβάλουν ερωτήματα στους καθηγητές σχετικά με το περιεχόμενο και τις επαγγελματικές προοπτικές των σπουδών στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές, ώστε να προσδιορίσουν τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές τους προοπτικές.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν το σχετικό πρόγραμμα από τον εξής σύνδεσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες: 

Νάταλυ Ντεμιρτζιάν | T: 22841712 | E: demirdjian.n@unic.ac.cy 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


305