O Πρέσβης της Ισπανίας επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας


Αναβάθμιση της συνεργασίας με την Πρεσβεία και τα πανεπιστήμια της Ισπανίας

Ο Πρέσβης της Ισπανίας, κ. Gabriel Ferran Carrion, επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023.  Κατά την επίσκεψή του, ο Πρέσβης συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Καθηγητή Φίλιππο Πουγιούτα, τον Ανώτερο Αντιπρύτανη Καθηγητή Κωνσταντίνο Φελλά, τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Καθηγητή Παναγιώτη Αγγελίδη και τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκού Προσωπικού και Έρευνας Καθηγητή Δημήτρη Βρόντη. 

Ο Πρύτανης Πουγιούτας παρουσίασε στον Πρέσβη πληροφορίες σχετικά με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, εστιάζοντας στην υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που προσφέρεται. Τόνισε επίσης τις διακρίσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στις σημαντικότερες πανεπιστημιακές κατατάξεις και ιδιαίτερα την κατάταξή του μεταξύ των κορυφαίων 501-600 πανεπιστημίων στον κόσμο (Times Higher Education World University Rankings 2023).

Αναφερόμενος στη διεθνοποίηση και στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ανώτερη Εκπαίδευση, ο Καθηγητής Πουγιούτας ενημέρωσε τον κύριο Πρέσβη για την ένταξη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στη κοινοπραξία Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων NEOLAiA στην οποία συμμετέχουν και άλλα οχτώ κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και το Πανεπιστήμιο Jaen της Ισπανίας.

Ο Πρύτανης αναφέρθηκε επίσης στα περισσότερα από είκοσι πανεπιστήμια της Ισπανίας με τα οποία το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει συμφωνίες στο πλαίσιο του Erasmus+ και ενημέρωσε τον κύριο πρέσβη για τον αριθμό των Ισπανών φοιτητριών και φοιτητών που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είτε δια ζώσης (συμπεριλαμβανομένων και των Erasmus+) είτε εξ αποστάσεως, ως επίσης και για τα προγράμματα σπουδών τους.

Ο Πρέσβης κ. Gabriel Ferran Carrion μίλησε ακολούθως για τις δυνατότητες αναβάθμισης της συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου και της Πρεσβείας και για τη συνδιοργάνωση σειράς εκδηλώσεων. Εξέφρασε επίσης την πρόθεση να στηρίξει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στις διεθνείς του προσπάθειες, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της συνεργασίας με πανεπιστήμια της Ισπανίας σε διάφορους τομείς.

Κλείνοντας, ο Πρύτανης Πουγιούτας ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την επίσκεψη, υπογραμμίζοντας ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι πάντα στη διάθεση της Πρεσβείας για να βοηθήσει και να στηρίξει την Πρεσβεία της Ισπανίας και τους φοιτητές από την Ισπανία.  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










391