Επίσκεψη του Πρέσβη της Ελβετίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας


Αναβάθμιση της συνεργασίας με την Πρεσβεία και εταίρους στην Ελβετία

Ο  Πρέσβης της Ελβετίας, κ. Christoph Burgener, επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023.  Κατά την επίσκεψή του, ο Πρέσβης συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Καθηγητή Φίλιππο Πουγιούτα και τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο Υγείας, Καθηγητή Ανδρέα Χαραλάμπους.  

Ο Πρύτανης Πουγιούτας παρουσίασε στον Πρέσβη πληροφορίες σχετικά με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, εστιάζοντας στην υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που προσφέρεται και στις διακρίσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στις σημαντικότερες πανεπιστημιακές κατατάξεις, και ιδιαίτερα την κατάταξή του μεταξύ των κορυφαίων 501-600 πανεπιστημίων στον κόσμο (Times Higher Education World University Rankings 2023).

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Υγείας Καθηγητής Χαραλάμπους αναφέρθηκε στο εκπαιδευτικό, ερευνητικό, και κοινωνικό εργο της Ιατρικής Σχολής στη Κυπρο αλλα και διεθνώς, και στις σημαντικές επιτυχίες των αποφοίτων της Σχολής. Εγινε ιδιαίτερη αναφορά στις, στρατηγικής σημασίας,  συνεργασίες της Σχολής με Ελβετικά ιδρύματα.  

Ο Πρέσβης κ. Christoph Burgener μίλησε για τις δυνατότητες αναβάθμισης της συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου και της Πρεσβείας και εξέφρασε την πρόθεση να στηρίξει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, και ειδικά την Ιατρική Σχολή στις διεθνείς τους προσπάθειες, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της συνεργασίας με εταίρους στην Ελβετία.

Κλείνοντας, ο Πρύτανης Πουγιούτας και ο Καθηγητής Χαραλάμπους ευχαρίστησαν τον Πρέσβη για την επίσκεψη, υπογραμμίζοντας ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι πάντα στη διάθεση της Πρεσβείας για συνεργασία στους τομείς της δικής του δραστηριότητας.

 

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










407