Μάθημα του Παν. Λευκωσίας βραβεύεται από την INATBA


 ΩςMost Exciting Projectin Educationγια το 2023

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έλαβε το βραβείο ‘Most Exciting Project in Education’ από την ΙΝΑΤΒΑ (International Association for Trusted Blockchain Applications), για το ανοικτό μάθημά του ‘NFTs & the Metaverse’. Το βραβείο ανακοινώθηκε στο πλαίσιο τελετής απονομής βραβείων, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες προς αναγνώριση της καινοτομίας και της αριστείας στον τομέα του blockchain για το 2023.

Το ανοιχτό εισαγωγικό μάθημα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για τα NFTs και το Metaverse, το πρώτο πανεπιστημιακό μάθημα που παραδίδεται on-chain και μέσα στο metaverse, μετρά πάνω από 20,000 εγγεγραμμένους φοιτητές και διδάσκεται από παγκοσμίου φήμης καθηγητές. Το βραβείο έρχεται να προστεθεί στην ήδη επιτυχημένη οκταετή πορεία του Πανεπιστημίου ως κορυφαίου στον τομέα της διδασκαλίας του blockchain και του metaverse.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τιμήθηκαν οι συντελεστές των Ομάδων Εργασίας της INATBA ενώ απονεμήθηκαν ειδικά βραβεία σε προσωπικότητες καθώς και σε οργανισμούς, όπως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που έλαβε το βραβείο για την διεθνή προώθηση της δημόσιας πολιτικής για τις τεχνολογίες του blockchain. Όλα τα βραβεία δόθηκαν ως NFTs, διασφαλίζοντας έναν «ασφαλή και μοναδικό τρόπο αναγνώρισης και εορτασμού των επιτευγμάτων».

Ο Καθηγητής Γιώργος Γιαγλής, Εκτελεστικός Διευθυντής του IFF δήλωσε: «Ευχαριστούμε την INATBA για την αναγνώρισή μας ως το πιο συναρπαστικό έργο στην εκπαίδευση στον τομέα του blockchain. Είμαστε ευγνώμονες που αναγνωρίζεται η σκληρή δουλειά και η αφοσίωση της ομάδας μας για τη δημιουργία αυτού του μαθήματος. Ευχαριστώ επίσης όλους τους φοιτητές που παρακολούθησαν το μάθημα. Δεν θα πετυχαίναμε αυτή την αναγνώριση χωρίς τη στήριξή τους. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα συνεχίσει δυναμικά να πρωτοπορεί στον τομέα της εκπαίδευσης στο blockchain».

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το μάθημα ‘NFTs & the Metaverse’

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατέχει ηγετική θέση στην εκπαίδευση και την έρευνα για τα κρυπτονομίσματα από το 2014, όταν προσέφερε το πρώτο πανεπιστημιακού επιπέδου μάθημα κρυπτονομισμάτων στον κόσμο. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσέφερε επίσης το 2014 το πρώτο διεθνώς μεταπτυχιακό πρόγραμμα στον τομέα (MSc in Blockchain and Digital Currency). Μέχρι σήμερα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 100,000 φοιτητές από 120+ χώρες σε σχετικά μαθήματα ακαδημαϊκής ή επαγγελματικής κατάρτισης και φιλοξενεί τη μεγαλύτερη ομάδα ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού διεθνώς, που επικεντρώνεται στα κρυπτονομίσματα και blockchains. Λειτουργεί παράλληλα ως ακαδημαϊκός εταίρος του Παρατηρητηρίου και Φόρουμ της ΕΕ για την τεχνολογία blockchain. Το δωρεάν διαδικτυακό μάθημα ‘Introduction to NFTs and the Metaverse’ αναπτύχθηκε και ξεκίνησε ως μέρος της πρωτοβουλία ανάπτυξης του Ανοικτού Metaverse (UNIC Open Metaverse Initiative), μιας πρωτοβουλίας του τμήματος Ψηφιακής Καινοτομίας του Institute For the Future (IFF), που επικεντρώνεται στα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ζητήματα, καθώς και στα ζητήματα χάραξης πολιτικής, που σχετίζονται με ανοιχτά και αποκεντρωμένα (decentralized) συστήματα και πρότυπα για το Metaverse.

Το ανοιχτό εισαγωγικό μάθημα για τα NFTs και το Metaverse, παραδίδεται on-chain και στο metaverse. Το μάθημα διδάσκεται από τον Punk6529 – έναν στοχαστή με βαθιά επιρροή στα θέματα των NFT και metaverse, και έναν από τους μεγαλύτερους συλλέκτες NFT στον κόσμο – μαζί με μια εκπληκτική ομάδα 50+ ομιλητών, όπως τους Fred Wilson (Union Square Ventures), Balaji Srinivasan (Coinbase), Keith Grossman (TIME Magazine), Chris Dixon (Andreessen Horowitz) Beeple και πολλούς άλλους καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, χρηματοδότες και μέλη του οικοσυστήματος NFT/metaverse.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










344