Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα «ALMA και IBBY List, Λογοτεχνική Ανάγνωση: Ποίηση-Μυθοπλασία-Εικόνες»


Το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού Βιβλίου (ΚΣΠΝΒ) και το Τμήμα Παιδαγωγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, η ημερίδα «ALMA και IBBY List, Λογοτεχνική Ανάγνωση: Ποίηση-Μυθοπλασία-Εικόνες».

Στόχος της ημερίδας ήταν η προβολή των υποψήφιων δημιουργών που πρότεινε το διοικητικό συμβούλιο του ΚΣΠΝΒ για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) και τον διεθνή κατάλογο IBBY List. Οι υποψήφιοι του 2022 για το διεθνές βραβείο ALMA είναι οι συγγραφείς Έλλη Παιονίδου,  Μάνος Κοντολέων, Αντώνης Παπαθεοδούλου και η εικονογράφος Σάντρα Ελευθερίου.

Για τον διεθνή κατάλογο IBBY LIST υποψήφιοι είναι ο Κυριάκος Χαραλαμπίδης, με την πρώτη του παιδική ποιητική συλλογή «Σαλιγκάρι και φεγγάρι», εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, 2018, και η εικονογράφος Χρύσω Χαραλάμπους με το έργο της «Το Πουλόβερ», του Δημήτρη Μπασλάμ, εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, 2019. Τους δημιουργούς παρουσίασαν οι: Δρ Κατερίνα Καρατάσου (Πανεπιστήμιο Frederick), Δρ Πέτρος Πανάου (University of Georgia), Δρ Κώστας Κατσώνης (ΚΣΠΝΒ), Δρ Άννα Κουππάνου (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου), Δρ Μαρίνα Ροδοσθένους-Μπαλάφα (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας) και Δέσποινα Ηρακλέους (ΚΣΠΝΒ). Aκολούθησαν εργαστήρια στα οποία οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή και να αλληλεπιδράσουν με τους δημιουργούς.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










395