Πρώτη δια ζώσης διακρατική συνάντηση για το έργο ACT-DI-V στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας


Στις 18 και 19 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας η πρώτη δια ζώσης διακρατική συνάντηση για το έργο ACT-DI-V. Το ACT-DI-V έχει ως στόχο να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς προσχολικής, δημοτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στις προσπάθειές τους να προωθήσουν την ενεργό και υπεύθυνη πολιτότητα στις τάξεις τους, βοηθώντας τους μέσω εικονικών κοινοτήτων πρακτικής να διαμορφώσουν τις παιδαγωγικές τους πρακτικές έτσι ώστε να είναι σε θέση να συντονίζουν συζητήσεις γύρω από θέματα που σχετίζονται με την υπεύθυνη πολιτότητα.

Κατά τη διάρκεια της 1ης ημέρας εκπρόσωποι από τις χώρες-εταίρους παρουσίασαν τους οργανισμούς τους και επεσήμαναν τον ρόλο τους στο έργο. Οι επικεφαλής των πακέτων εργασίας  παρουσίασαν το περιεχόμενο, τους στόχους, τις δραστηριότητες και τα καθήκοντα που έχουν προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες. Η 2η ημέρα της συνάντησης συμπεριέλαβε παρουσιάσεις σχετικά με τη διαχείριση του έργου, τις δραστηριότητες διασφάλισης ποιότητας και διάδοσης των πακέτων εργασίας. Η διήμερη συνάντηση προσέφερε χρήσιμες πληροφορίες και διευκρινίσεις έτσι ώστε οι εταίροι να προχωρήσουν με την υλοποίηση των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων μέσα στους επόμενους μήνες.

Η κοινοπραξία αποτελείται από 4 εταίρους (3 πανεπιστήμια και ένα ΜΚΟ) από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες: το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Unic) που είναι ο συντονιστής του έργου, το Universidade Nova De Lisboa (UNL), το Centro Per Lo Sviluppo Creativo Danilo Dolci (CSC) και το Humboldt-Universitaet Zu Berlin (HU).

Για περισσότερες ενημερώσεις, μπορείτε να ακολουθήσετε το έργο ACT-DI-V στο Facebook και στο Twitter:

https://www.facebook.com/100092001678412

https://twitter.com/ACTDiV2022




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










548