Συνεργασία Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Αυτόνομου Πανεπιστημίου Βαρκελώνης στον τομέα της Κτηνιατρικής


Οι Κτηνιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων Λευκωσίας (ΠΛ) και Αυτόνομου Πανεπιστήμιου Βαρκελώνης (ΑΠΒ) ανακοινώνουν την υπογραφή συμφωνίας για συνεργασία. Η σχετική συμφωνία υπογράφηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Βαρκελώνη στις 27 Απριλίου 2023.

Στη συνάντηση, οι Καθηγητές Αντρέας Χαραλάμπους, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Τομέα Υγείας στο ΠΛ και Manel Bejar-Lopez, Κοσμήτορας της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΒ, συζήτησαν τις πτυχές της συνεργασίας όπως την ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων, την ανταλλαγή φοιτητών και εκπαιδευτικού προσωπικού, και την έρευνα για μεταδοτικές ασθένειες μεταξύ ανθρώπων και ζώων.

Αναμένεται ότι η συνεργασία των δύο Σχολών Κτηνιατρικής θα ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων και θα προάγει την καινοτομία και την αριστεία στην Κτηνιατρική. Τόσο οι φοιτητές όσο και το εκπαιδευτικό προσωπικό των δύο ιδρυμάτων θα αποκομίσουν σημαντικά οφέλη μέσα από προγράμματα ανταλλαγών και την ερευνητική  συνεργασία.

Σε δηλώσεις του ο Καθηγητής Χαραλάμπους είπε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το ΑΠΒ, ένα κορυφαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα στον τομέα της Κτηνιατρικής. Αισιοδοξούμε ότι αυτή η συνεργασία θα ωφελήσει τους φοιτητές και τους καθηγητές μας, ενώ παράλληλα θα συμβάλλει στην πρόοδο της κτηνιατρικής έρευνας στην Ευρώπη».

Ο Καθηγητής Lopez επισήμανε τη σημασία των διεθνών συνεργασιών στην αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων, λέγοντας ότι «Η συνεργασία με το ΠΛ υπογραμμίζει τη δέσμευση μας για την από κοινού προσπάθεια βελτίωσης της υγείας των ζώων και των ανθρώπων, μέσα από τις αρχές της “Ενιαίας Υγείας”, που αναγνωρίζει ότι η υγεία των ανθρώπων είναι συνδεδεμένη με την υγεία των ζώων και του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζουν, και που αποτελεί άλλωστε όραμα και των δύο ιδρυμάτων. Προσβλέπουμε σε μια καρποφόρα συνεργασία, που θα προωθήσει την έρευνα και θα ενισχύσει την εκπαιδευτική εμπειρία για τους φοιτητές μας».

Στο πλαίσιο της κοινής δέσμευσης για συνεργασία, ο Καθηγητής Lopez αποδέχτηκε την πρόσκληση του Καθηγητή Χαραλάμπους να συμμετέχει στη Διεθνή Συμβουλευτική Επιτροπή της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










461