Ο Kαθ. Δρικάκης του ΠΛ, κορυφαίος ερευνητής στη Μηχανολογία και την Αεροδιαστημική Μηχανική στην Κύπρο


Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δημήτρης Δρικάκης, έχει αναδειχθεί ως «κορυφαίος ερευνητής» στον κλάδο της Μηχανολογίας και της Αεροδιαστημικής Μηχανικής, στην Κύπρο, σύμφωνα με την Έκδοση 2023 του Research.com.

Στην αντίστοιχη παγκόσμια κατάταξη της σημαντικής αυτής ακαδημαϊκής πλατφόρμας για ερευνητές, ο Καθ. Δρικάκης κατατάσσεται στη θέση #494 μεταξύ 166,880 επιστημόνων που αξιολογήθηκαν συνολικά.

Ο Καθηγητής Δρικάκης, ο οποίος υπηρετεί επίσης ως Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για τις Διεθνείς Συνεργασίες και ως Εκτελεστικός Διευθυντής του Γραφείου Έρευνας & Καινοτομίας, είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού της Σχολής Επιστημών και Μηχανικής, καθώς και της Ιατρικής Σχολής του ΠΛ. Διεξάγει διεπιστημονική έρευνα στην επιστήμη της μηχανικής και τις αναδυόμενες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων της Ρευστομηχανικής, της Ακουστικής, της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Μηχανικής Μάθησης, με εφαρμογές στους τομείς της αεροδιαστημικής, της άμυνας, της ενέργειας και της βιοϊατρικής. Έχει συνεργαστεί εκτενώς με βιομηχανικά και ερευνητικά εργαστήρια παγκοσμίως στους παραπάνω τομείς.

Ο Καθ. Δρικάκης έχει βραβευθεί με το William Penney Fellowship Award από το Atomic Establishment του ΗΒ, ως αναγνώριση της συνεισφοράς του στις ροές πολλαπλών συστατικών. Έχει λάβει το Innovator of the Year Award (2014) από το Ινστιτούτο Καινοτομίας του ΗΒ για μια νέας γενιάς συσκευή δέσμευσης άνθρακα, εφαρμογή της νανοτεχνολογίας. Έχει βραβευτεί επίσης από το Γραφείο Επιστημονικής Έρευνας του US Air Force για την έρευνά του με στόχο την προώθηση υπολογιστικών μεθόδων στη Μηχανική Μάθηση, στη Ρευστομηχανική και στην Ακουστική υψηλών ταχυτήτων. Επιπλέον, έχει δημοσιεύσει 470 ερευνητικά άρθρα και έχει 45 απόφοιτους διδάκτορες ως επιβλέπων καθηγητής, πολλοί από τους οποίους κατέχουν πλέον ανώτερες θέσεις στον ακαδημαϊκό χώρο και τη βιομηχανία.

Σχετικά με το Research.com

Το Research.com είναι μια ευρέως αναγνωρισμένη ακαδημαϊκή πλατφόρμα που παρέχει μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων με επιστημονικά άρθρα, ερευνητές και δημοσιεύσεις σε ένα ευρύ φάσμα πεδίων. Η πλατφόρμα έχει καθιερωθεί στην ακαδημαϊκή κοινότητα ως σημαντική και αξιόπιστη πηγή πληροφοριών και οι κατατάξεις της εκτιμώνται ιδιαίτερα από μελετητές και ερευνητές διεθνώς. Η ετήσια κατάταξη που αφορά στους κορυφαίους επιστήμονες σε διαφορετικούς τομείς, βασίζεται σε μια αυστηρή μεθοδολογία που λαμβάνει υπόψη διάφορους παράγοντες, όπως τον αριθμό των δημοσιεύσεων, τις αναφορές και τον αντίκτυπο που αυτές έχουν.

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










543