Erasmus+ SPIRIT: Αθλητισμός και Φυσική Αγωγή ως μέσο ένταξης και αναγνώρισης στην Ινδία, Ινδονησία και Σρι Λάνκα


Εκπαιδευτικό Σεμινάριο και Συνάντηση Εταίρων πραγματοποιήθηκαν στις 22 - 26 Μαΐου 2023, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα Erasmus+ «Αθλητισμός και Φυσική Αγωγή ως Μέσο Ένταξης και Αναγνώρισης στην Ινδία, την Ινδονησία και τη Σρι Λάνκα», το οποίο στοχεύει να επιφέρει φέρει αλλαγές στις τρεις χώρες του προγράμματος, όσον αφορά την αθλητική εκπαίδευση για έναν υγιεινό τρόπο ζωής που καταπολεμά τις αυξανόμενες χρόνιες μη μεταδοτικές ασθένειες (NCDs) και προωθεί την κοινωνική ένταξη και συμμετοχή στον αθλητισμό. Το έργο εστιάζει σε δύο υπάρχοντα προβλήματα στις τρεις εμπλεκόμενες χώρες εταίρους:

  • Οι αυξανόμενες χρόνιες μη μεταδοτικές ασθένειες (NCDs) έχουν αναδειχθεί ως ένα τεράστιο παγκόσμιο πρόβλημα υγείας σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα. Το μέγεθος της αύξησης των μη μεταδοτικών ασθενειών είναι ιδιαίτερα ορατό στη Νοτιοανατολική Ασία, όπου έχουν χρησιμοποιηθεί περιορισμένοι πόροι για την αντιμετώπιση αυτής της αυξανόμενης επιδημίας.
  • Σε όλο τον κόσμο, οι νέοι χρειάζονται ελεύθερο χρόνο, χώρο και συντροφικότητα για να απολαύσουν τον αθλητισμό και το παιχνίδι. Ενώ η ανάγκη για τις δραστηριότητες του αθλητισμού είναι παγκόσμιας εμβέλειας, η δυνατότητα συμπερίληψης συχνά δεν είναι. Ο κοινωνικός αποκλεισμός ορίζεται ως μια σειρά στερήσεων – είτε συνδέονται με την οικονομική θέση, το φύλο, τα πολιτιστικά ή πολιτικά δικαιώματα.

Την εβδομάδα 22 - 26 Μαΐου 2023, καθηγητές και φοιτητές από τα συνεργαζόμενα ιδρύματα είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για να συμμετάσχουν σε ένα εβδομαδιαίο σεμινάριο το οποίο διοργάνωσε η Σχολή Επιστημών Ζωής και Υγείας στην αθλητική επιστήμη, τη διατροφή, τη φυσικοθεραπεία και τη φαρμακευτική. Το σεμινάριο περιελάμβανε διαλέξεις από τους καθηγητές της σχολής το πρωί και επισκέψεις σε γυμναστήρια και εργαστήρια το απόγευμα. Στο παρασκήνιο πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις που αφορούσαν τη διαχείριση του έργου και την οριστικοποίηση των παραδοτέων.

Το έργο συντονίζεται από το Lovely Professional University από το Punjab της Ινδίας. Ευρωπαίοι εταίροι στο έργο εκτός από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Βαλένθια (Universität Politècnica de València) και το Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας (Universidade de Lisboa- Instituto Superior Técnico). Οι υπόλοιποι εταίροι από την Ινδία είναι το Πανεπιστήμιο Bharati Vidyapeeth και το ISBR Business School, από την Ινδονησία το Universitas Syiah Kuala και το IPB Bogor (Institut Pertanian Bogor). Τέλος από τη Σρι Λάνκα το Sabaragamuwa University και το University of Peardeniya. Ο συντονισμός στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πραγματοποιείται από τον Πρύτανη, Καθηγητή Φίλιππο Πουγιούτα, επικουρούμενο από τον Κυριακό Ε. Γεωργίου, Ανώτερο Διοικητικό Λειτουργό Πρυτανείας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










918