Προκήρυξη θέσεων του Τμ. Γλωσσών και Λογοτεχνίας Παν. Λευκωσίας για διδακτορικές σπουδές 2025


Για το εαρινό εξάμηνο του 2025 (ξεκινάει τον Φεβρουάριο του 2025), το Τμήμα Γλωσσών και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ανακοινώνει την προκήρυξη πέντε (5) θέσεων για εισδοχή στο 3ετές πλήρους φοίτησης διδακτορικό πρόγραμμα στη Διδασκαλία της Αγγλικής ως Ξένης Γλώσσας (TESOL). Συγκεκριμένα, προσφέρονται:

Μία (1) θέση διδακτορικού στη Διδασκαλία της Αγγλικής ως Ξένης Γλώσσας (TESOL) με έμφαση στην κατάκτησηομιλίας. Το διδακτορικό θα επιβλέπεται από τον Δρα Γιώργο Γεωργίου. Ο/Η φοιτητής/ρια θα έχει την ευκαιρία να εργαστεί στο Εργαστήριο Φωνητικής, unic.ac.cy/phonetic-lab/. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον επιβλέποντα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.georgiougeorg.com. Παρακαλώ επικοινωνήστε με τον επιβλέποντα στο georgiou.georg@unic.ac.cy.

Μία (1) θέση διδακτορικού στη Διδασκαλία της Αγγλικής ως Ξένης Γλώσσας (TESOL)  με έμφαση στην Ενσωματωμένη Μάθηση Περιεχομένου και Γλώσσας (CLIL). Ο φοιτητής θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με την ομάδα εργασίας της πανεπιστημιακής συνεργασίας NEOLAiA, που διερευνά μοντέλα πολύγλωσσης εκπαίδευσης, https://neolaiacampus.eu/. 

  Μία (1) θέση διδακτορικού στη Διδασκαλία της Αγγλικής ως Ξένης Γλώσσας (TESOL) με έμφαση στη χρήση της τεχνολογίας στη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας. Το διδακτορικό θα επιβλέπεται από τη Δρα Αντρούλλα Παπακυριακού. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με την επιβλέπουσα στο papakyriakou.a@unic.ac.cy.

Μία (1) θέση διδακτορικού στη Διδασκαλία της Αγγλικής ως Ξένης Γλώσσας (TESOL)  με έμφαση στην πραγματολογία δεύτερης γλώσσας και πιο συγκεκριμένα στην πραγματολογία των email, στην πραγματολογία των νεαρών μανθανόντων ή στην πραγματολογία στην τάξη της αγγλικής ως ξένης γλώσσας (EFL). Το διδακτορικό θα επιβλέπεται από την Καθ. Μαρία Οικονομίδου-Κογετσίδη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιβλέπουσα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα unic.ac.cy/el/economidou-kogetsidis-maria/. Παρακαλώ επικοινωνήστε με την επιβλέπουσα στο Kogetsidis.m@unic.ac.cy.

Μία (1) θέση διδακτορικού στη Διδασκαλία της Αγγλικής ως Ξένης Γλώσσας (TESOL) με έμφαση στην Αγγλική ως γλώσσα πολιτιστικής κληρονομιάς στην Κύπρο. Το διδακτορικό θα επιβλέπεται από τη Δρα Αρετούσα Γιαννακού. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στο giannakou.a@unic.ac.cy.

Μία (1) θέση διδακτορικού στη Διδασκαλία της Αγγλικής ως Ξένης Γλώσσας (TESOL)  με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη (AI). Ο/Η υποψήφιος/α φοιτητής/ρια θα έχει την ευκαιρία να κάνει το διδακτορικό του/ης υπό την επίβλεψη των αρχισυντακτών του περιοδικού TEwT (https://tewtjournal.org/). Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Δρα Chris Alexander στο alexander.c@unic.ac.cy ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://tewtjournal.org/phd-in-tesol/.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι οι διδακτορικές θέσεις δεν είναι χρηματοδοτούμενες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.unic.ac.cy/admission-requirements/financial-information/tuition-and-fees/.

Οι πιθανοί/ές υποψήφιοι/ες θα πρέπει αρχικά να επικοινωνήσουν με τους/ις επιβλέποντες/ουσες και να αποστείλουν:

  • πλήρες βιογραφικό σημείωμα,
  • συνοδευτική επιστολή και
  • ερευνητική πρόταση 2000-2500 λέξεων (εξαιρουμένων των αναφορών) σχετικά με ένα συναφές θέμα διατριβής, συμπεριλαμβανομένης σύντομης βιβλιογραφικής ανασκόπησης, πρωτοτυπίας και σπουδαιότητας της μελέτης, στόχων και σκοπών, ερευνητικών ερωτημάτων και μεθοδολογίας.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι αυτό δεν αποτελεί επίσημη αίτηση για το διδακτορικό πρόγραμμα. Οι πιθανοί/ές υποψήφιοι/ες θα κατευθυνθούν στον συντονιστή του προγράμματος, Δρα Γιώργο Γεωργίου, στο georgiou.georg@unic.ac.cy για καθοδήγηση σχετικά με την αίτησή τους.

Γενικά κριτήρια εισδοχής:

Αιτήσεις για εισδοχή στο διδακτορικό πρόγραμμα θα ληφθούν υπόψη μόνο από υποψηφίους/ες που πληρούν τα ελάχιστα κριτήρια εισδοχής, όπως περιγράφονται παρακάτω:

  • Διαπιστευμένο Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (Master) στη Διδασκαλία της Αγγλικής ως Ξένης Γλώσσας (TESOL), ή στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία, ή στην Αγγλική Γλώσσα/Γλωσσολογία
  • Διδακτική εμπειρία: Εμπειρία διδασκαλίας τουλάχιστον ενός έτους
  • Αποδεικτικά γλωσσομάθειας της αγγλικής: Οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά επάρκειας της αγγλικής γλώσσας ισοδύναμα με τα επίπεδα Γ1-Γ2
  • Αρχική ερευνητική πρόταση: Μια αρχική πρόταση (2000-2500 λέξεων, εξαιρουμένων των αναφορών) που να περιγράφει το ερευνητικό θέμα, στόχους και σκοπούς, ερευνητικά ερωτήματα και προτεινόμενη μεθοδολογία.
  • Αίτηση: Οι υποψήφιοι/ες πρέπει να υποβάλουν αίτηση για εισαγωγή και εγγραφή στο πρόγραμμα. Η αίτηση ζητά γενικές πληροφορίες σχετικά με τον/την υποψήφιο/α, τα προσόντα του/ης, τη σχετική εμπειρία κ.λπ.
  • Δήλωση ενδιαφέροντος: Οι υποψήφιοι/ες απαιτείται να υποβάλουν μια λεπτομερή δήλωση, περιγράφοντας τις ακαδημαϊκές και προσωπικές τους δεξιότητες, καθώς και γιατί πιστεύουν ότι είναι κατάλληλοι/ες για το πρόγραμμα, αλλά και τις προσδοκίες τους σχετικά με την αξία του προγράμματος για την προσωπική τους εξέλιξη και επαγγελματική σταδιοδρομία.
  • Συστατικές Επιστολές: Οι υποψήφιοι/ες πρέπει να προσκομίσουν δύο συστατικές επιστολές από άτομα που έχουν γνωρίσει τον/ην υποψήφιο/α σε εκπαιδευτικό ή/και επαγγελματικό περιβάλλον. Τουλάχιστον μία από τις επιστολές πρέπει να προέρχεται από ακαδημαϊκό ίδρυμα στο οποίο ο/η υποψήφιος/α έχει φοιτήσει.
  • Προηγούμενες διατριβές και οποιοδήποτε δημοσιευμένο έργο ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος (αν υπάρχει).



Comments (0)





Add a new comment:








Newsletter










108