Παν. Λευκωσίας: Στους κορυφαίους ερευνητές στο πεδίο της Γλωσσολογίας ο Επ. Καθ. Γ. Γεωργίου


Βάσει του Scholar GPS

Μια σημαντική διάκριση καταγράφει ο Επίκουρος Καθηγητής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ Γιώργος Π. Γεωργίου, από το έγκριτο Scholar GPS, μια πλατφόρμα που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και αξιολογεί πάνω από 30 εκατομμύρια ερευνητές από περισσότερα από 55.000 ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, με βάση τον αντίκτυπο των δημοσιεύσεών τους. Ο Δρ Γεωργίου είναι Αντιπρόεδρος του Τμήματος Γλωσσών και Λογοτεχνίας, Διευθυντής του Φωνητικού Εργαστηρίου και Συντονιστής του μεταπτυχιακού προγράμματος «Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης».

Το ScholarGPS κατατάσσει τον Δρα Γεωργίου στο κορυφαίο 0.46% των ερευνητών παγκοσμίως στο ευρύτερο πεδίο της Γλωσσολογίας και, πιο συγκεκριμένα, στην 167η θέση ανάμεσα σε 35868 ερευνητές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δρ Γεωργίου κατατάσσεται στο κορυφαίο 0.99% των ερευνητών σε όλα τα επιστημονικά πεδία. Η κατάταξη βασίζεται στις δημοσιεύσεις των τελευταίων 5 χρόνων.

H έρευνα του Δρος Γεωργίου εστιάζει στην κατάκτηση ομιλίας και γλώσσας τόσο σε τυπικούς όσο και σε άτυπους πληθυσμούς, με στόχο τη μεγιστοποίηση των μαθησιακών αποτελεσμάτων και την ανάπτυξη διαγνωστικών εργαλείων για διαταραχές επικοινωνίας. Το έργο του αξιοποιεί ποικίλες μεθοδολογίες, όπως η ακουστική ανάλυση των ήχων ομιλίας, τα συμπεριφορικά, ψυχομετρικά και νευροψυχολογικά τεστ καθώς και η εφαρμογή αλγορίθμων μηχανικής και βαθιάς μάθησης. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 60 συμβολές σε περιοδικά υψηλού αντικτύπου, συλλογικούς τόμους και πρακτικά. Το 2023 έχει τιμηθεί με το υψηλού κύρους Κυπριακό Βραβείο Έρευνας – Νέος Ερευνητής στον τομέα των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, ενώ το 2024 έχει εκλεχθεί μέλος του Young Academy of Europe, ως αναγνώριση των εξαιρετικών επιστημονικών του επιτευγμάτων, βάσει του σκεπτικού της κριτικής επιτροπής. Επιπλέον, έχει κερδίσει χρηματοδότηση για πολλά ερευνητικά έργα στην Κύπρο και στο εξωτερικό, με τελευταίο το έργο «Diagnosis of communication and neurological disorders based on speech elements» (2024-2026), που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας Κύπρου. Περισσότερες πληροφορίες για τον Δρα Γεωργίου θα βρείτε στην προσωπική του ιστοσελίδα www.georgiougeorg.com 




Comments (0)





Add a new comment:








Newsletter










319