Με Κάλια Αντωνίου και Νεόφυτο Μιχαήλ οι Αθλητικές Βραβεύσεις Πανεπιστημίου Λευκωσίας 2025


Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πραγματοποίησε στις 12 Ιουνίου 2025 την ετήσια τελετή βράβευσης των φοιτητών και φοιτητριών που διακρίθηκαν κατακτώντας 166 μετάλλια στα Πανεπιστημιακά Πρωταθλήματα της περιόδου 2024-2025. Στη φετινή τελετή παραβρέθηκαν η ολυμπιακή αθλήτρια κολύμβησης και φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Κάλια Αντωνίου και ο Νεόφυτος Μιχαήλ, τερματοφύλακας εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Κύπρου, και απόφοιτος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

«Ο πανεπιστημιακός αθλητισμός είναι φυτώριο αθλητών για τις Εθνικές ομάδες του τόπου μας και την αντιπροσώπευση της Κυπριακής Δημοκρατίας στο εξωτερικό», επισήμανε ο Δρ Αιμίλιος Α. Σολωμού, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠΑ και Επίτιμος Διευθυντής της Έδρας UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία της στήριξης των γονέων, τόσο οικονομικής όσο και ηθικής, στην αφοσίωση των νέων στον αθλητισμό.

Ο Δρ. Σολωμού υπογράμμισε πως το Πανεπιστήμιο τιμά τους αθλητές του όχι μόνο για τις επιτυχίες τους, αλλά και για την αφοσίωσή τους στις προπονήσεις και τους αγώνες. Υπέδειξε ότι η δύσκολη προσπάθεια και ο συνδυασμός φοίτησης και αθλητισμού αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται, υπενθυμίζοντας πως το Πανεπιστήμιο προσφέρει στήριξη στους αθλητές και τις αθλήτριες του με τη μορφή υποτροφιών.

Ο Καθηγητής Νίκος Καρτακούλλης, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, υπενθύμισε την πρωτοπορία του πανεπιστημίου στην καθιέρωση του θεσμού της Διπλής Καριέρας και των υποτροφιών σε αθλητές. «Είμαστε υπερήφανοι που σήμερα έχουμε κοντά μας την Κάλια Αντωνίου, πρωταθλήτρια Κύπρου και αθλήτρια Ολυμπιακών Αγώνων στην κολύμβηση, φωτεινό παράδειγμα επιτυχίας στη Διπλή Καριέρα», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ), Γιάννης Ιωάννου, εξήρε τη σημασία της Διπλής Καριέρας, επισημαίνοντας την αριστεία που επιτυγχάνεται στον συνδυασμό αθλητισμού και σπουδών. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο παράδειγμα της Κάλιας Αντωνίου, η οποία απέδειξε πως ο πρωταθλητισμός μπορεί να συνδυαστεί με ακαδημαϊκή επιτυχία. Ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοβουλία του ΚΟΑ για συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα προς ενίσχυση των πανεπιστημιακών αθλητών, ενώ εξέφρασε την επιθυμία για διεύρυνση της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για τη διοργάνωση διεθνών αγώνων.

Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε η ομιλία του Νεόφυτου Μιχαήλ, τερματοφύλακα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Κύπρου και της φετινής Πρωταθλήτριας ομάδας Πάφος F.C. και αποφοίτου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. «Στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πάνω από όλα έμαθα τι σημαίνει να κυνηγάς δυο απαιτητικά όνειρα ταυτόχρονα: την ακαδημαϊκή και την αθλητική διάκριση. Το να συνδυάζεις αθλητισμό και σπουδές είναι μια καθημερινή δοκιμασία του χρόνου, της θέλησης και της αντοχής. Η πιο δύσκολη μάχη είναι με τον ίδιο σου τον εαυτό. Δεν είναι οι ώρες που σου λείπουν το πιο δύσκολο κομμάτι, είναι οι στιγμές που πρέπει να πείσεις το μυαλό σου να μην τα παρατήσει. Να συνεχίσει, ακόμα κι όταν όλα μοιάζουν να σε τραβάνε πίσω» τόνισε.

«Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δεν μου έδωσε απλώς ένα πτυχίο. Μου έδωσε αξίες, αντοχές, και φίλους που πίστεψαν σε μένα, ακόμα κι όταν εγώ είχα αμφιβολίες» κατέληξε συγκινημένος.

Ακολούθησε βράβευση της ολυμπιακής αθλήτριας κολύμβησης Κάλιας Αντωνίου από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητή Φίλιππο Πουγιούτα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη βράβευση φοιτητών και φοιτητριών για την αφοσίωση, συμμετοχή και διάκριση τους κατά τα 4 χρόνια της φοίτησης τους εκπροσωπώντας το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στα διάφορα κυπριακά πανεπιστημιακά πρωταθλήματα.

Τις απονομές των αθλητικών βραβείων πραγματοποίησαν οι Δρ Αλέξανδρος Αντωναράς, Αντιπρόεδρος Φοιτητικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ Ευριπίδης Δημοσθένους, Έφορος Αθλητισμού της ΚΟΠΑ, Στρατηγός Χαράλαμπος Λόττας, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, Ανδρέας Νικολάου, Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Καθηγητής Πάνος Ραζής, Πρόεδρος της ΚΟΠΑ, Καθηγητής Γιώργος Κυριαζής, Ταμίας της ΚΟΠΑ, Κωνσταντίνος Φιλαρέτου, Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης, Γιώργος Βασιλείου, Πρόεδρος του Σωματείου Δικέφαλος Γερίου, Πανίκος Κωνσταντίνου, Αντιδήμαρχος Έγκωμης, Άγγελος Κουντούρης, μέλος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, και Σπυρίδων Λεοντάρης, Αναπληρωτής Διευθυντής της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Διακρίσεις ανά κατηγορία:

Χρυσά Μετάλλια:

  • Στίβος Γυναικών: 400μ., Ύψος
  • Μπάντμιντον Γυναικών: Απλό και Διπλό
  • Ποδηλασία: Αγώνας Δρόμου Ανδρών
  • Τζούντο Ανδρών: -66 κιλά, -90 κιλά, +100 κιλά
  • Κολύμβηση Ανδρών: 50μ., 100μ., 200μ., 400μ. Ελεύθερο, 200μ. Πρόσθιο, 200μ. και 400μ. Μικτή Ατομική
  • Κολύμβηση Γυναικών: 50μ. Ελεύθερο, 50μ. Πρόσθιο
  • Επιτραπέζια Αντισφαίριση Γυναικών
  • Τέννις Γυναικών
  • Μπήτς Βόλεϊ Ανδρών
  • 3Χ3 Καλαθοσφαίριση Ανδρών
  • Καλαθοσφαίριση Ανδρών

Αργυρά Μετάλλια:

  • Στίβος: 1.500μ. Ανδρών, 110μ. Εμπόδια Ανδρών
  • Ορεινή Ποδηλασία Ανδρών
  • Μπάντμιντον: Μονό Γυναικών
  • Ποδηλασία: Αγώνας Δρόμου Γυναικών
  • Τζούντο Ανδρών: -90 κιλά
  • Κολύμβηση: 100μ. Ελεύθερο Γυναικών, 200μ. Ελεύθερο και Μικτή Ατομική Ανδρών
  • Επιτραπέζια Αντισφαίριση Ανδρών
  • 3Χ3 Καλαθοσφαίριση Ανδρών
  • Καλαθοσφαίριση Γυναικών
  • Μπήτς Βόλεϊ: Ανδρών και Γυναικών
  • Χάντμπολ Ανδρών
  • Βόλεϊ Γυναικών

Χάλκινα Μετάλλια:

  • Στίβος: 100μ. Ανδρών, Ύψος Γυναικών, Δίσκος Ανδρών
  • Μπάντμιντον: Μονό Γυναικών
  • Τζούντο Ανδρών
  • Κολύμβηση Ανδρών: 200μ. Ελεύθερο
  • Μπήτς Βόλεϊ Ανδρών
  • Φουτσάλ Γυναικών
  • Τέννις Ανδρών



Comments (0)





Add a new comment:








Newsletter











120