Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ Πανεπ. Νεάπολις και SAE Institute School of Creative Media [LTUC]


Επίσημο σύμφωνο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του μεταπτυχιακού προγράμματος MA in Digital Video Production του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου και του SAE Institute School of Creative Media του πανεπιστημίου Luminous Technology University College. Στα πλαίσια του συμφώνου θα λαμβάνει χώρα συνεργασία τόσο σε επίπεδο φοιτητικής, όσο και ακαδημαϊκής δραστηριοποίησης και έρευνας.

 Οι καινοτόμες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις οπτικοακουστικής παραγωγής του SAE ISCM βρίσκονται στην καρδιά της Ιορδανίας, Αμμάν, και επιτρέπουν τη συμμετοχή των φοιτητών, για σκοπούς εκπαίδευσης και πρακτικής, σε μεγάλες παραγωγές του Hollywood στο χώρο της Μέσης Ανατολής, όπως: “X-Men Apocalypse”, “Aladdin” και πιο πρόσφατα, “Star Wars: the Rise of Skywalker”.

Ο συντονιστής ακαδημαϊκού προγράμματος του ινστιτούτου SAE στο Αμμάν, Muhannad Al Dasouqi δήλωσε: “Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MA in Digital Video Production του Πανεπιστημίου Νεάπολις, προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες για πρακτική άσκηση και μελλοντική απασχόληση στην δημιουργική αγορά εργασίας, οπότε οι απόφοιτοι μας είναι ενθουσιασμένοι για την πιθανότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Πάφο¨.

Το διεθνές πρόγραμμα MA in Digital Video Production καλωσορίζει όσους φοιτητές αναζητούν την ευκαιρία να αναπτύξουν ικανότητες δημιουργικής γραφής, παραγωγής και σκηνοθεσίας ψηφιακού κινηματογράφου, τόσο στην Κύπρο, αλλά και σε Ευρώπη ή Μέση Ανατολή, μέσω προγραμμάτων ανταλλαγής και συνεργασίας. Απόφοιτοι του προγράμματος δραστηριοποιήθηκαν στους τομείς παραγωγής animation, τεκμηρίωσης και μυθοπλασίας, ενώ δόθηκε επίσης η ευκαιρία να βρεθούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας μεγάλων στούντιο παραγωγής μέσα από προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης φοιτητών.

¨Το πρόγραμμα MA in Digital Video Production χαρακτηρίζεται από καλλιτεχνική ωρίμανση που προκύπτει από τη διεθνή του πολυμορφία των φοιτητών, αλλά και τις διασυνδέσεις με επίλεκτα προγράμματα όπως το SAE ISCM. Μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα: να προσφέρουμε στους φοιτητές γενναιόδωρες ακαδημαϊκές εμπειρίες που τους συνδέουν και με την αγορά εργασίας¨ (Jason Georgiades, Διευθυντής Προγράμματος MA in DVP)

Σε ένα άλλο επίπεδο, η συνεργασία μεταξύ των δύο δημιουργικών προγραμμάτων, ενισχύει περαιτέρω τους δεσμούς μεταξύ Κύπρου και Ιορδανίας: δύο χώρες που μοιράζονται πολλαπλά πολιτισμικά χαρακτηριστικά. Τα δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα αποτελούν πλέον χώρο ανταλλαγής ακαδημαϊκής γνώσης και έρευνας, για φοιτητές και διδάσκοντες, αλλά και πεδίο για την έκφραση του κοινού πάθους για την τέχνη του κινηματογράφου.

Για την υπογραφή του συμφώνου καταλυτικός ήταν ο θετικός ρόλος του πρώην Υπουργού Πολιτισμού της Ιορδανίας κ. Jeryes Samawi. Συντονισμός ενεργειών συνεργασίας εκ μέρους του Πανεπιστημίου Νεάπολις από: Jason Georgiades - Διευθυντή Προγράμματος, Χαράλαμπο Χαραλάμπους - Συντονιστή Προγράμματος.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










555