Υψηλού επιπέδου ψηφιακές υπηρεσίες από τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Νεάπολις


Σημαντική συμβολή στην επιτυχή μετατροπή και παροχή της συμβατικής εκπαίδευσης προς τα μέλη της φοιτητικής κοινότητας σε online εξ αποστάσεως μορφή, προσφέρει η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος με την δυνατότητα ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής υποστήριξης στο σύνολο της ακαδημαϊκής δραστηριότητας, διαθέτοντας σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα και προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις καθώς και  προηγμένη εξυπηρέτηση στους χρήστες της.

Συγκεκριμένα:

• Παρέχει στους χρήστες της  διαδικτυακή online πρόσβαση μέσω VPN στο σύνολο του ηλεκτρονικού υλικού του ενοποιημένου Καταλόγου της Συλλογής της, η οποία περιλαμβάνει χιλιάδες τίτλους σε έντυπη μορφή και  άνω των 1.2 εκατομμύριων τίτλων και 20 εκατομμυρίων άρθρων σε ηλεκτρονική μορφή.

• Συνεχίζει και επεκτείνει συνεχώς απρόσκοπτα τη συνεργασία με κορυφαίους παγκόσμιους εκδότες και ηλεκτρονικές βάσεις όπως Springer, Jstor ,Ebsco,Emerald,Wiley, Cambridge University Press, Oxford University Press,Proquest, T.L.G. , Fame, Orbis, CYS,Sage, Westlaw, LexisNexis Academic και άλλες εξειδικευμένες συνδρομές.

• Σε συνδυασμό με τις αναφερόμενες υπηρεσίες η βιβλιοθήκη παρέχει σε ψηφιοποιημένη μορφή σημαντικό αριθμό ελληνόγλωσσης βιβλιογραφίας μέσω ΟΣΔΕΛ και χρήσιμες ιστοσελίδες ακαδημαϊκού περιεχομένου ελεύθερης πρόσβασης.

• Διαθέτει την  υπηρεσία ελεύθερης πρόσβασης ηλεκτρονικού καταθετηρίου,  η οποία καταγράφει και συγκεντρώνει όλη την επιστημονική παραγωγή των μελών της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του Πανεπιστημίου.

Παράλληλα, το επιστημονικό προσωπικό της Βιβλιοθήκης ενημερώνει, υποστηρίζει, εκπαιδεύει και καταρτίζει την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου στις σύγχρονες μορφές χρήσης και αξιοποίησης των επιστημονικών πηγών, παραδίδοντας σε τακτική βάση εκπαιδευτικά  online σεμινάρια και οδηγούς σε ηλεκτρονική μορφή στοχεύοντας στη  βέλτιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της  και στην αποτελεσματική  χρήση των υπηρεσιών της από  όλους τους χρήστες της.

Η  συνεχής  αναβάθμιση των στρατηγικών υποδομών και η επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό από το Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, διασφαλίζει στη δύσκολη αυτή συγκυρία την δυνατότητα στο Πανεπιστήμιο να συνεχίζει την αξιόπιστη παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης και να συμβάλλει με όλους τους δυνατούς τρόπους στην άμβλυνση των συνεπειών της πανδημικής νόσου.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










607