ΠΑ.ΣΥ.Π.Π.Ο.Σ: Τι θα απογίνουμε εμείς οι αυτοτελώς εργαζόμενοι στα προγράμματα του ΥΠΠΑΝ;


Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Παιδαγωγών Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων (ΠΑ.ΣΥ.Π.Π.Ο.Σ) απευθύνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους υπουργούς την ακόλουθη επιστολή:  

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Έντιμοι κύριοι Υπουργοί της Κυπριακής Δημοκρατίας,

Εκ μέρους του Παγκύπριου Συνδέσμου Παιδαγωγών Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων (ΠΑ.ΣΥ.Π.Π.Ο.Σ), επικοινωνούμε μαζί σας για να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία  και τους προβληματισμούς μας για τα τραγικά γεγονότα που βιώνει τόσο το νησί μας όσο και όλος ο πλανήτης γενικότερα τον τελευταίο μήνα.

 Ως εκπαιδευτικοί, παραμένουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας από τις 12 Μαρτίου που έχουν κλείσει τα σχολεία, ακολουθώντας τις υποδείξεις σας για καταπολέμηση του Covid-19. Παρά τη συμμόρφωση μεγάλης μερίδας των πολιτών, δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί που απειθαρχούν αγνοώντας τον μεγάλο κίνδυνο. Ταυτόχρονα, τα νοσοκομεία που αποτελούν εστία αναπαραγωγής ενός φαύλου κύκλου κρουσμάτων παραμένουν ακόμη ανοικτά  εντείνοντας το πρόβλημα ακόμη περισσότερο. Γίνεται αντιληπτό ότι  ο αντίκτυπος της πανδημίας τόσο στον τομέα της υγείας μας όσο και σε άλλους τομείς της ζωής μας είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός.

Παρά τα τραγικά γεγονότα που μας ταλανίζουν τις τελευταίες μέρες, χαιρετήσαμε την πρόθεση της κυβέρνησης να καλύψει τους μισθούς μας τις μέρες που απουσιάζουμε αναγκαστικά και χωρίς δική μας αιτία από την εργασία μας. Τα συμβόλαια μας ως αυτοτελώς εργαζόμενοι στα διάφορα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας λήγουν την 31η Μαΐου 2020. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες εργαζόμαστε στα θερινά σχολεία, κάτι το οποίο προφανώς δε θα είναι εφικτό κατά τη φετινή χρονιά αφού δεν αποκλείεται περαιτέρω αναστολή της λειτουργίας των σχολείων εάν δεν εξαλειφθεί εντελώς ο Covid-19. 

Είναι εύλογο το ερώτημα, αξιότιμοι κύριοι της Κυπριακής Δημοκρατίας: Τι θα απογίνουμε όλοι εμείς οι εκπαιδευτικοί που εργαζόμαστε ως αυτοτελώς εργαζόμενοι στα διάφορα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας χωρίς κανένα δικαίωμα για ανεργιακό επίδομα ή επίδομα ασθενείας; Πώς θα καταφέρουμε να συντηρήσουμε τον εαυτό μας και τις οικογένειες μας με μηδενικό εισόδημα μέχρι τον επόμενο Δεκέμβριο που προβλέπεται να πάρουμε ξανά στα χέρια μας μισθό αφού θα ξεκινήσουμε να εργαζόμαστε ξανά τον Οκτώβριο; Πώς θα προσφέρουμε στα παιδιά μας έστω τα απαραίτητα που χρειάζονται για να επιβιώσουν; Ανησυχούμε ιδιαίτερα και προβληματιζόμαστε έντονα πως θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε. Το μέλλον μας διαγράφεται δυσοίωνο.

Ας μην ξεχνάμε ότι η αλαζονεία του Ξέρξη ήταν αυτή που οδήγησε στην πανωλεθρία του περσικού στρατού! Είναι καιρός οι ηγέτες ανά το παγκόσμιο να παραδεχτούν ότι ο πόλεμος με τον Covid-19 είναι ήδη χαμένος! Δεν μπορούμε να τα βάλουμε με έναν αόρατο εχθρό, ούτε μπορούμε να τον νικήσουμε. Καλούμε λοιπόν, εσάς κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, να είστε ο πρώτος ηγέτης που θα δράσει προληπτικά και θα οδηγήσει την χώρα του σε ολοκληρωτικό lockdown, για να μην ζήσουμε τα χειρότερα! Το πλήγμα στην οικονομία μας θα είναι αναμφίβολα τεράστιο. Θα είναι όμως ακόμη μεγαλύτερο, αν συνεχίσουμε ως κράτος να τρέφουμε ψευδαισθήσεις ότι μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση. Σκεφτείτε τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας λαμβάνοντας υπόψη και τη μερίδα αυτών των ανθρώπων που θα πεινάσουν εάν δεν λάβετε έγκαιρα αυστηρότερα μέτρα. Ως πολίτες και ψηφοφόροι, σας ζητούμε να μας προστατέψετε, σπάζοντας τον φαύλο κύκλο που δημιουργήθηκε, με άμεσες και καθοριστικές δράσεις! Οι πολίτες περιμένουν πράξεις και όχι λόγια!»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1722