Πανεπιστήμιο Νεάπολις: Καινοτομία, ακαδημαϊκή αρτιότητα και εφαρμοσμένη γνώση με νέα προγράμματα


Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διαδικασία πιστοποίησης των νέων προγραμμάτων του, το σύνολο των οποίων θα λειτουργεί σε πλήρη ανάπτυξη από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Όλα τα  νέα Προγράμματα  πιστοποιήθηκαν  από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και παρέχονται  μέσω συμβατικής και εξ αποστάσεως διδασκαλίας,  τόσο στην Ελληνική όσο και στην Αγγλική γλώσσα, απευθυνόμενα στη Κυπριακή και διεθνή φοιτητική κοινότητα.

Για την διαδικασία αξιολόγησης και πιστοποίησης υιοθετήθηκε το σύνολο των ποιοτικών κριτηρίων σύμφωνα με τις οδηγίες του Φορέα (ΔΙΠΑΕ),  τους διεθνείς ποιοτικούς δείκτες και πρότυπα καλών πρακτικών συμπεριλαμβανομένων των διαδραστικών  δραστηριοτήτων, της διαμορφωτικής αξιολόγησης, των ασκήσεων ρόλων και προσομοίωσης σε εικονικά περιβάλλοντα,  την ανάλυση και χρήση real life scenarios, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Παράλληλα, προκειμένου το Πανεπιστήμιο να ανταποκριθεί στις προκλήσεις για βέλτιστες ακαδημαϊκές πρακτικές  και την ανάγκη για διασύνδεση των προγραμμάτων Σπουδών του  με την αγορά εργασίας, αναβάθμισε περαιτέρω το σύνολο των οργανωτικών, υποστηρικτικών  και επιχειρησιακών δομών του.

Ειδικότερα, το Προπτυχιακό Πρόγραμμα στη Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα απευθύνεται σε φοιτητές, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν  μια παγκόσμια επιχειρηματική αντίληψη για διεθνή σταδιοδρομία στη ψηφιακή επιχειρηματικότητα του 21ου αιώνα.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Ψηφιακό Marketing απευθύνεται πρωταρχικά σε απόφοιτους Οικονομικών Επιστημών, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Marketing, Επικοινωνίας και Πληροφορικής καθώς και σε επαγγελματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται  ήδη στους τομείς επικοινωνίας και της ψηφιακής επιχειρηματικότητας. Οι φοιτητές θα αποκτήσουν σημαντικές εξειδικευμένες και εφαρμοσμένες γνώσεις στον τομέα του ψηφιακού marketing και ευρύτερα της ψηφιακής αγοράς, προκειμένου να ενταχθούν ή ανελιχθούν με επιτυχία στην ανταγωνιστική παγκοσμιοποιημένη αγορά εργασίας,

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Πληροφορικά Συστήματα και Ψηφιακή Καινοτομία στοχεύει στην εξειδίκευση στα γνωστικά πεδία των  Πληροφορικών Συστημάτων  και της ψηφιακής καινοτομίας αποφοίτων Σχολών Πληροφορικής, Μηχανικής Υπολογιστών καθώς και Οικονομικών Σχολών. Απευθύνεται επίσης σε επαγγελματικά στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών του ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, τα οποία ενδιαφέρονται να εκμεταλλευτούν τις  αναδυόμενες καινοτόμες τεχνολογίες, όπως τα Big Data, το Internet of Things, της Τεχνητής Νοημοσύνης και Ρομποτικής, προσδίδοντας σε αυτούς, αλλά και στις Διοικήσεις των επιχειρήσεων ένα σημαντικό συγκριτικό αναπτυξιακό και επιχειρησιακό πλεονέκτημα.

 Η παροχή και λειτουργία των συγκεκριμένων νέων Προγραμμάτων Σπουδών, τα οποία χρησιμοποιούν και στοχεύουν τις τεχνολογίες αιχμής του 21ου αιώνα, συνθέτει  για  την διευρυνόμενη  φοιτητική, ακαδημαϊκή και ερευνητική  κοινότητα του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, μια συστάδα πρωτοπορίας έρευνας, διεθνούς ακαδημαϊκής αριστείας  και  αιχμής εφαρμοσμένης γνώσης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










604