Παραγωγές ακαδημαϊκού και φοιτήτριας του Πανεπ. Νεάπολις μεταξύ βραβευθέντων ταινιών από ΥΠΠΑΝ


Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ανακοίνωσαν λίστα ταινιών που θα λάβουν υποστήριξη, μετά από ανοιχτό κάλεσμα για οπτικοακουστικό έργο που εστιάζει στη μετά-CoViD 19 εποχή.

Οι δημιουργοί κλήθηκαν να διαπραγματευτούν τα θέματα της πανδημίας και του εγκλεισμού, μέσα από ταινίες μικρού μήκους που αναδεικνύουν την προσωπική, κοινωνική και καλλιτεχνική διάσταση του βιώματος των συνθηκών εγκλεισμού. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Digital Video Production του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, είναι περήφανο για το γεγονός ότι δύο από τις 50 ταινίες ανήκουν: στον ακαδημαϊκό Δρ. Χαράλαμπο Χαραλάμπους -ντοκυμαντέρ με τίτλο CoViD19 - Unicorn- και τελειόφοιτη φοιτήτρια Δέσπω Ποταμού -animation με τίτλο "Χωρίς Φτερά"-.

Οι ταινίες επιλέχθηκαν από ανεξάρτητη επιτροπή με βάση την πρωτοτυπία της δημιουργικής έκφρασης, τη συσχέτιση με την εξειδικευμένη θεματική και την ικανότητα δημιουργίας ολοκληρωμένου έργου κάτω από τις δύσκολες συνθήκες του περιορισμού λόγω της πανδημίας. Πέρα από την οικονομική στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιων για τις ανάγκες δημιουργίας οπτικοακουστικού έργου, όλες οι ταινίες είναι διαθέσιμες για διαδικτυακή προβολή ακολουθώντας τον συνδέσμους:

COViD19 - Unicorn:

https://youtu.be/csiHtM-nrn0
Χωρίς Φτερά:
https://youtu.be/luMqrwQYHt4
Όλες οι ταινίες:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLQRktTAP0RX4mPX2WXTM9-kgRkvMDRLhC
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter195