Πανεπιστήμιο Νεάπολις και Intersport: «Interviewing Process A look behind the curtain»


Την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακό σεμινάριο  με θέμα «Interviewing Process: look behind the curtain» απευθυνόμενο στους φοιτητές και απόφοιτους του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου.. Η δράση  διοργανώθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης της συνεργασίας του Πανεπιστημίου με την εταιρεία Intersport, μέλος του ομίλου εταιρειών Fourlis  από τη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού της εταιρίας και πρωτοβουλία των Γραφείων Διασύνδεσης και Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Νεάπολις.

Στο διαδικτυακό σεμινάριο οι συμμετέχοντες  γνώρισαν μία διαφορετική οπτική της διαδικασίας   συνέντευξης πρόσληψης μέσα από τη ματιά των εταιρικών recruiters,  πήραν συμβουλές σύνταξης του βιογραφικού σημειώματος, τρόπου παρουσίασης σε συνέντευξη πρόσληψης  και  ενημερώθηκαν για τις επιπτώσεις και αλλαγές της  μετά  Covid-19 εποχής  στην διαδικασία επιλογής υποψηφίων.

Την παρουσίαση ανέλαβαν η κα Μαρία Κολοκυθά, HR Manager Greece & Cyprus και η κα Νατάσσα Φωτεινακοπούλου, HR Generalist, οι οποίες, μέσα από μία σύγχρονη παρουσίαση, μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες τις γνώσεις και την πλούσια εμπειρία τους από τον κλάδο του HR. Στη συνέχεια  στελέχη του τμήματος Aνθρωπίνου Δυναμικού της Intersport αναφέρθηκαν  σε πραγματικές περιπτώσεις σχετιζόμενες με τον κλάδο του HR και διαδικασιών συνεντεύξεων και οι συμμετέχοντες είχαν να λάβουν συμβουλές για τη χαρτογράφηση των πρώτων βημάτων σε μια πορεία επιτυχημένης επαγγελματικής καριέρας.

Η  επιτυχής υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης  αναδεικνύει την ανάγκη προγραμματισμού και υλοποίησης παρόμοιων δράσεων  εξωστρέφειας,  διάδρασης και επιπλέον συνεργειών της Πανεπιστημιακής κοινότητας  με τον επιχειρηματικό κόσμο  με την χρήση  των σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής, την δημιουργικότητα και  την θέληση της φοιτητικής κοινότητας  να συμμετέχει  σε δράσεις που αφορούν  την είσοδο και ανέλιξη στην αγορά εργασίας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










611