Πανεπ. Νεάπολις: Πρόσκληση ενδιαφέροντος Μεταπτυχιακών Σπουδών για το Ακαδημαϊκό Έτος 2020 – 2021


Το Τμήμα Πολιτικής Μηχανικής της Σχολής Αρχιτεκτονικής, Μηχανικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου προκηρύσσει δέκα πέντε (15) θέσεις εισδοχής στο νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Ανθεκτικότητα των Κατασκευών σε Ακραίες Συνθήκες Φόρτισης: Πυρκαγιά, Έκρηξη, Σεισμός, με γλώσσα διδασκαλίας την Ελληνική και Αγγλική.

To  περιεχόμενο των μαθημάτων του Προγράμματος ενσωματώνει τη θεωρία με την πράξη και περιλαμβάνει την έκθεση των φοιτητών/τριών στις νεότερες μεθόδους, διαδικασίες και τεχνικές, οι οποίες χρησιμοποιούνται στο πεδίο, καθώς επίσης και τις διάφορες απαραίτητες τεχνολογικές λύσεις με σκοπό την δόμηση ανθεκτικών κατασκευών, οι οποίες μπορούν με ασφάλεια να αντισταθούν σε ακραίες συνθήκες φόρτισης, αποφεύγοντας δυσανάλογες καταρρεύσεις και ζημιές στη περίπτωση δυστυχήματος από τις ανωτέρω συνυπάρχουσες αιτίες.

Η σύνθεση των μαθημάτων του Προγράμματος προσδίδει στους φοιτητές/τριες την απαραίτητη γνώση αιχμής για την εξειδίκευσή τους στον σχεδιασμό και κατασκευή   κατασκευών ανθεκτικών σε καταστροφές οφειλόμενες σε φυσικά ή ανθρώπινα αίτια, γεγονός, το οποίο θα ενισχύσει τα επαγγελματικά προσόντα τους για επιτυχή σταδιοδρομία στη Κύπρο, αλλά και στο εξωτερικό.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος είναι ανοικτή για πτυχιούχους Πολιτικούς/Δομοστατικούς Μηχανικούς, οι οποίοι μπορούν να απευθυνθούν για περαιτέρω πληροφόρηση και υποβολή του σχετικού φακέλου στο Τμήμα Εγγραφών & Συμβούλων Σπουδών (Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, αρ. τηλ. (+357) 26843331 ή στην  ηλεκτρονική διεύθυνση stavros.christodoulou@nup.ac.cy μέχρι τις 30  Σεπτεμβρίου, 2020.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων εισδοχής θα γίνει από τη Συντονιστική Επιτροπή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος. Οι υποψήφιοι θα κληθούν σε online  συνέντευξη από την Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία αποτελείται από μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου με ειδίκευση σε συναφές γνωστικό αντικείμενο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










468