Το Πανεπ. Νεάπολις στη συγκέντρωση καταδίκης του ανοίγματος της κατεχόμενης Αμμοχώστου


Οι καθηγητές Στέλιος Περράκης, Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής και Γιώργος Γεωργής, Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνκών Επιστημών, Τεχνών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου εκπροσώπησαν την Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020 το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου στη συγκέντρωση καταδίκης του ανοίγματος της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου από τον ψευδοπρωθυπουργό Ερσίν Τατάρ  με εντολή του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Εντογάν.

Ο Στέλιος Περράκης είναι ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, διετέλεσε Γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας από το 1996 μέχρι το 2000, πρέσβης της Ελλάδας στο Στρασβούργο (2016-2019) και υπήρξε μέλος πολλών ευρωπαϊκών και διεθνών επιτροπών για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Συνεργάστηκε υπηρεσιακά με εκπροσώπους της κυπριακής κυβέρνησης και με κύπριους νομικούς σε προσφυγές στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο δικαιωμάτων του Ανθρώπου στην Ε.Ε.

Ο Γιώργος Γεωργής αποφοίτησε από το Ελληνικό Γυμνάσιο  Αμμοχώστου, υπήρξε καθηγητής στα Γυμνάσια της πόλης, διετέλεσε για πολλά χρόνια Μορφωτικός Ακόλουθος και Διευθυντής του Σπιτιού της Κύπρου στην Αθήνα και στην περίοδο 2005-2010 πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα.

Δήλωσαν ότι έζησαν συγκλονιστικές στιγμές ατενίζοντας τη νεκρή πόλη στην οποία οι Τούρκοι επιχειρούν μια τρίτη φάση της εισβολής και μαζί με όλους τους παρευρισκόμενους έψαλαν κατανυκτικά τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










424