Πανεπιστήμιο Νεάπολις. Δεύτερο διαδικτυακό σεμινάριο «Κωνσταντινούπολη - Αγία Σοφία»


Στο πλαίσιο του Κύκλου Διαδικτυακών Σεμιναρίων που διοργανώνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία του Τμήματος Ιστορίας, Πολιτικής και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολις, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 το δεύτερο σεμινάριο με θέμα «Κωνσταντινούπολη - Αγία Σοφία».

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο κύριος Ευάγγελος Χρυσός, ομότιμος Καθηγητής Βυζαντινής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης Βυζαντινών Σπουδών και ο κύριος Anthony Kaldellis, Καθηγητής Βυζαντινού Πολιτισμού, Πρόεδρος του Τμήματος Κλασικών Σπουδών του Ohio State University. Στη συζήτηση συνέβαλαν με σύντομη παρέκβαση ο κύριος Παναγιώτης Αντωνόπουλος, Καθηγητής Βυζαντινής Ιστορίας και των Λαών της Δυτικής Ευρώπης (4ος - 15ος αιώνας) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο κύριος Δημήτριος Τριανταφυλλόπουλος, πρώην Καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κύπρου, τέως Κοσμήτορας Φιλοσοφικής Σχολής.

Προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, ακαδημαϊκοί από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις και άλλων κυπριακών και ελλαδικών  Πανεπιστημίων, ξεναγοί και εκπαιδευτικοί, παρακολούθησαν τους τέσσερεις ομιλητές να παρουσιάζουν άγνωστα στοιχεία για την ιστορία  και τα κατασκευαστικά της Αγίας Σοφίας κατά τις βυζαντινές και τις δυτικές πηγές, καθώς και τον συμβολισμό του μνημείου στην βυζαντινή, τη μεταβυζαντινή Τέχνη και στη νεοελληνική συνείδηση. Στη συζήτηση που ακολούθησε, είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις στους ομιλητές.  

Μπορείτε να δείτε μαγνητοσκοπημένο το δεύτερο διαδικτυακό σεμινάριο, στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://neapolisuniv-my.sharepoint.com/:v:/g/personal/it_support_nup_ac_cy/EYk7dksHwHBOugkXRWfrWp4BuWrPIauT5Gbt6qauP7GLQw?e=vYUfLf
Comments (1)

  1. Ελένη Γεωργίου :
    Nov 22, 2020 at 01:15 PM

    Εξαιρετικό σεμινάριο, συγχαρητήρια σε όλους !


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter

ygeia news rss

196