Ψήφισμα Συγκλήτου Πανεπιστημίου Νεάπολις για τον θάνατο του ιδρυτή του, Μιχαλάκη Λεπτού


«Υπήρξε χαρισματική προσωπικότητα με πρωτοποριακή επιχειρηματική σκέψη και ολοκληρωμένη διαχρονικά αντίληψη της εθνικής και κοινωνικής πραγματικότητας στην Κυπριακή Δημοκρατία»

Εκτάκτως συνήλθε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου την Τρίτη 05 Ιανουαρίου, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: «Ψήφισμα για τον θάνατο του Ιδρυτού του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου και Προέδρου του Συμβουλίου του Μιχαήλ Γ. Λεπτού».

Η Σύνοδος κατέληξε στην έκδοση ψηφίσματος, ως ακολούθως:

Ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του  Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου Μιχαήλ Γ. Λεπτός υπήρξε χαρισματική προσωπικότητα με πρωτοποριακή επιχειρηματική σκέψη και ολοκληρωμένη διαχρονικά αντίληψη της εθνικής και κοινωνικής πραγματικότητας στη Κυπριακή Δημοκρατία.

Καρπός της δημιουργικής του ικανότητας, πλέον των άλλων έργων του, υπήρξε και η ίδρυση και λειτουργία του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Νεάπολις Πάφου, ως μοχλός δημιουργικής ανάπτυξης και προσφοράς στην κοινωνία και ευρύτερα στην κυπριακή Δημοκρατία.

Κατά τη δεκαετή πλέον λειτουργιά του, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου ανέδειξε χιλιάδες αποφοίτους σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο και απασχόλησε πληθώρα εξεχόντων πανεπιστημιακών δασκάλων από την Κύπρο και το εξωτερικό, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της Κύπρου ως περιφερειακού κέντρου Ανώτατων Σπουδών αριστείας και ακαδημαϊκής πρωτοπορίας.

Τα μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου  εκφράζουν τα βαθύτατα συλλυπητήρια προς τους οικείους του, διαβεβαιώνοντας τους για τη σταθερή τους προσήλωση προς το όραμα και τις αξίες, για  τις οποίες ο εκλιπών αγωνίστηκε και υπηρέτησε σε όλο τον βίο του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει».

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


291