Προγράμματα Σπουδών Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Νεάπολις


Δραστηριότητες Προσομοίωσης  για Καινοτομία στην Ακαδημαϊκή Γνώση και στις Δεξιότητες Αριστείας.

Η ενσωμάτωση των πλέον εξελιγμένων δραστηριοτήτων προσομοίωσης στο περιεχόμενο των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών και συγκεκριμένα στο Πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων, στο Πτυχίο στην Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα, στο Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στο Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, στο Μεταπτυχιακό στο Ψηφιακό Marketing, στο Μεταπτυχιακό Στην Τραπεζική, Επενδύσεις και Χρηματοοικονομικά, συνθέτει ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την φοιτητική κοινότητα του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου καθώς εκσυγχρονίζει τον τρόπο διδασκαλίας, οδηγεί σε καλλίτερα εκπαιδευτικά αποτελέσματα και βελτιώνει την γνώση και τις δεξιότητες σε συνάρτηση με τις προκλήσεις της αγοράς.

Κατά την διάρκεια του τελευταίου ακαδημαϊκού έτους περισσότεροι από 250 φοιτητές/τριες ωφελήθηκαν ήδη από την συμμετοχή τους σε ασκήσεις προσομοίωσης, επιτρέποντάς τους να μετατρέψουν την θεωρία σε πράξη μέσω σεναρίων της πραγματικής επιχειρηματικής ζωής.

H φύση των ασκήσεων προσομοίωσης έχει αποδειχθεί ότι ωθεί τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν γνωστικές και επαγγελματικές δεξιότητες, όπως η συνεργατικότητα, η ηγετική ικανότητα, η κριτική σκέψη και η διαχείριση κρίσεων. Επίσης να αποκτήσουν έναν ολιστικό τρόπο σκέψης, επιχειρηματική συμπεριφορά, ικανότητες λήψης αποφάσεων καθώς και στρατηγικές δεξιότητες. Επιπρόσθετα, να κερδίζουν εξαιρετική εμπειρία εργασίας ανά ομάδες και επίλυσης προβλημάτων.

Η μέθοδος της εμπειρικής μάθησης είναι το θεμέλιο των ασκήσεων επαγγελματικής προσομοίωσης προσφέροντας μεγαλύτερο επίπεδο διατήρησης της γνώσης συγκριτικά με άλλες μορφές διδασκαλίας και μπορεί να  λειτουργήσει είτε σε κατά πρόσωπο μορφή διδασκαλίας, σε υβριδική ή και σε ψηφιακή μορφή.

Οι νέες και σύγχρονες προσεγγίσεις υλοποίησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας οι οποίες έχουν ενσωματωθεί στα προγράμματα αιχμής του Πανεπιστημίου, συνιστούν για το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου ένα σημαντικό πλεονέκτημα ακαδημαϊκής πρωτοπορίας  και κρίσιμη συμβολή στον διακηρυγμένο στόχο του για την δημιουργία και παροχή  εφαρμοσμένης γνώσης με ακαδημαϊκή αριστεία και καινοτόμα προοπτική.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










464