Μνημόνιο Συνεργασίας Γραφείου Επιτρ. Προεδρίας και Πρυτανικών Αρχών Πανεπιστημίου Νεάπολις


Την Τρίτη 02.11.2021 υπεγράφη κατά την διάρκεια επίσκεψης του Επιτρόπου Προεδρίας στην έδρα του Πανεπιστημίου Νεάπολις στην Πάφο Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Γραφείου Επιτρόπου Προεδρίας και των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν εκ μέρους του Γραφείου Επιτρόπου Προεδρίας, ο Επίτροπος Προεδρίας κος Φώτης Φωτίου και εκ μέρους του Πανεπιστημίου ο καθ. Παντελής Σκλιάς, Πρύτανης Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου.

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας στοχεύει στην ενδυνάμωση της κοινής προσπάθειας των συμβαλλομένων μερών για την  αντιμετώπιση και επίλυση θεμάτων, τα οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται σε  Κύπριους της Διασποράς, εγκλωβισμένους, θρησκευτικές ομάδες και γενικότερα θέματα ανθρωπιστικής φύσεως.

Ο Επίτροπος Προεδρίας κος Φωτίου επισήμανε το γεγονός, ότι η υπογραφή του Μνημονίου διαμορφώνει το θεσμικό πλαίσιο, ώστε   οι δύο πλευρές να  συνεργαστούν τόσο για θέματα που αφορούν Κυπρίους της Διασποράς,  αλλά και για άλλα θέματα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του Γραφείου Επιτρόπου Προεδρίας καθώς και ειδικότερες διευθετήσεις,  όπως η προσφορά υποτροφιών του Πανεπιστημίου σε παιδιά εγκλωβισμένων γονέων.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Νεάπολις ανέφερε ότι τόσο τα Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου, τα οποία στοχεύουν στην προσιτή ακαδημαϊκή αριστεία και την επιτυχή διασύνδεση με την αγορά εργασίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, όσο και οι διάφορες δράσεις προσφοράς στο κοινωνικό, πολιτιστικό και φυσικό περιβάλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίες υλοποιούνται ήδη από το Πανεπιστήμιο και αναμένεται να ενταθούν μέσω των κοινών δράσεων του Μνημονίου Συνεργασίας,  θα συμβάλλουν στην στόχευση  του Γραφείου Επιτρόπου, ιδιαίτερα για την νέα γενιά των αποδήμων, ώστε να κρατηθούν κοντά στις ρίζες, την ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας μας και γενικότερα του Ελληνισμού.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










476