Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις διοργάνωσε την 11η Τελετή Αποφοίτησης με φυσική παρουσία


Την Παρασκευή 09.09.2022 το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος διοργάνωσε στους χώρους του Coral Beach Hotel & Resort την 11η Τελετή Αποφοίτησης από ιδρύσεώς του.

Μεγάλος αριθμός νέων αποφοίτων μαζί με μέλη των οικογενειών τους συμμετείχαν, σηματοδοτώντας την επιστροφή στην ακαδημαϊκή και κοινωνική ομαλότητα και την ολοκλήρωση ενός ακαδημαϊκού κύκλου αριστείας γνώσης και εξαίρετων επαγγελματικών προοπτικών, τις οποίες προσφέρει το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος.

Τη σημαντική εκδήλωση τίμησε και απεύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κος Πρόδρομος Προδρόμου,  ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, , οι Βουλευταί της Πάφου Χαράλαμπος Πάζαρος και Ηλίας Μυριάνθους, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδων Φαίδωνος,  Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι,  ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Γιώργος Λεπτός και μια πληθώρα εξεχόντων καλεσμένων και αποφοίτων του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος.

Ο κ. Λεπτός στον χαιρετισμό του ανεφέρθη στο όραμα του ιδρυτή του Πανεπιστημίου αείμνηστου Μιχαλάκη Λεπτού, το οποίο πλέον υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία στηριζόμενο στους αναπτυξιακούς στρατηγικούς του στόχους και έχοντας απονείμει πλέον των 6.500 τίτλων Πτυχιακού, Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού επιπέδου. Περαιτέρω έχει καταξιωθεί ως ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα δημιουργίας και παροχής υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου καινοτόμου εφαρμοσμένης γνώσης, ερευνητικής δραστηριότητας και συνεισφοράς στην τοπική κοινωνία της Πάφου και στην εθνική ανάπτυξη.

Την τελετή έκλεισε ο Καθ. Παντελής Σκλιάς,  Πρύτανης του Πανεπιστημίου,  ο οποίος ευχαρίστησε το σύνολο της ακαδημαϊκής και διοικητικής κοινότητας για την επιτυχή και ποιοτικά αναβαθμισμένη λειτουργία του Πανεπιστημίου και ιδιαίτερα τον Έντιμο Υπουργό κο Προδρόμου για την αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία, την οποία  είχαν,  ως Πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων, κατά την δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην διεθνοποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη του Πανεπιστημίου μέσω στρατηγικών συνεργασιών με επιφανή Ανώτατα Ιδρύματα  του εξωτερικού, όπως με την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Reading του Ην. Βασιλείου, του Ισραήλ και της Κίνας, στην διασύνδεση των Προγραμμάτων Σπουδών  με την αγορά εργασίας εκφραζόμενη με τον μεγάλο αριθμό των αποφοίτων, οι οποίοι εισέρχονται άμεσα στην αγορά εργασίας μετά το πέρας των σπουδών τους καθώς και στη διεθνή ακαδημαϊκή και επαγγελματική αναγνωρισιμότητα   των απονεμομένων Τίτλων Σπουδών  του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος.

Τέλος, απεύθυνε τις θερμότερες ευχές του  για κάθε επιτυχία, επαγγελματική πρόοδο  και ευόδωση στα όνειρα και τις προσδοκίες των αποφοίτων και των οικογενειών τους
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


289