Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις αριθμεί 3.500 φοιτητές και προσφέρει 48 πιστοποιημένα προγράμματα


Ο Καθ. Παντελής Σκλιάς, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος στους "Πανεπιστημιακούς Θησαυρούς"

Στην εκπομπή του ΡΙΚ «Πανεπιστημιακοί Θησαυροί» φιλοξενήθηκε στις 06/10 ο Καθηγητής Παντελής Σκλιάς, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο  καθ. Παντελής Σκλιάς ανεφέρθη «στο  όραμα του ιδρυτή του Πανεπιστημίου αείμνηστου  Μιχαλάκη Λεπτού πριν από 12 χρόνια, το οποίο  έγινε πραγματικότητα με την ίδρυση του Πανεπιστήμιου Νεάπολις Πάφος. Την περίοδο της οικονομικής  κρίσης  ο Μιχαλάκης Λεπτός δεσμεύτηκε σε μια σημαντική πρόκληση με την απόφασή του να δοθεί στην επαρχία Πάφου μια περαιτέρω ώθηση για κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη θέλοντας  να δώσει μια διέξοδο αισιοδοξίας για τους κατοίκους της επαρχίας Πάφου και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αυτή τη στιγμή το Πανεπιστήμιο αριθμεί 3.500 φοιτητές προσφέρει 48 πιστοποιημένα προγράμματα σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο Σπουδών με ιδιαίτερη συμμετοχή και συνδρομή στην οικονομική και κοινωνική συνοχή της Επαρχίας Πάφου. Συνάμα συμμετέχει ισότιμα και με αξιώσεις στον διεθνή επιστημονικό χώρο και στην επιστημονική συζήτηση.

  Είμαστε, είπε, ένα νέο Πανεπιστήμιο με 5 Σχολές και 9 Τμήματα. Το ακαδημαϊκό προσωπικό ανέρχεται στα 260 μέλη με πλειάδα και μεγάλο εύρος ακαδημαϊκών και ερευνητικών δράσεων.

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος έχει μια διττή αποστολή. Την παραγωγή νέας γνώσης και διάχυσή της στους φοιτητές/τριες του και από την άλλη την  συνδρομή και συμμετοχή στην οικονομική και κοινωνική συνοχή της επαρχίας. Συχνά πυκνά φιλοξενούνται χωρίς κόστος, δεκάδες προσωπικότητες, τοπικοί φορείς, οργανώσεις για διεξαγωγή εκδηλώσεων, πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει το Πανεπιστήμιο»

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής με τη δημοσιογράφο Δόξα Κωμοδρόμου, τέθηκαν πολλά ερωτήματα στον Πρύτανη, όπως για το ρόλο του Πανεπιστημίου ως ζωντανό κύτταρο στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, αποτελώντας την αρχική, αξιόπιστη και συνειδητή επιλογή των νέων στην Πάφο για την ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους ανέλιξη και επιτυχία.

Καταλήγοντας,  ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος, είπε ότι πρέπει «να αφουγκραζόμαστε τους καιρούς, σεβόμενοι τις κρίσιμες στιγμές που διανύουμε, να βρούμε έξυπνους τρόπους για προσέλκυση φοιτητών/τριών από τρίτες χώρες, καθώς η προσέλκυση νέων ποιοτικών μελών της φοιτητικής κοινότητας από το εξωτερικό, θα συμβάλει περαιτέρω στην ενδυνάμωση και ανάπτυξη της Κύπρου».

Τα όσα σημαντικά αναφέρθηκαν στην εκπομπή, μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3VdQiuG.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


238