Παν. Νεάπολις: Φιλοξενία 12 τελειόφοιτων μαθητών και των συνοδών τους από την Αμπέτειο Σχολή Καϊρου


Στις 04 Απριλίου 2023, η Υπηρεσία Σπουδών, Φοιτητικής Μέριμνας και Υποστήριξης Διεθνών Φοιτητών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου σε συνεργασία με το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας για θέματα Αποδήμων, ενεργοποιώντας το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράφτηκε μεταξύ των δύο οργανισμών, φιλοξένησε 12 Παιδιά από την Αμπέτειο Σχολή του Καΐρου.

Η Αμπέτειος Σχολή Καΐρου αποτελείται από τρία τμήματα. Το Αραβικό και το Αγγλικό, που στεγάζονται στο κτήριο του Ντεμερντάς και το Ελληνικό, το οποίο από το 1995, στεγάζεται στο Σπετσεροπούλειο στην Ηλιούπολη. Το Ελληνικό τμήμα της Αμπετείου Σχολής, διδάσκει την ελληνική γλώσσα ακολουθώντας το Ελληνικό πρόγραμμα και επιπλέον διδάσκει και την Αραβική όπως καθορίζει το Υπουργείο Παιδείας της Αιγύπτου. Πλην των ελληνικών γραμμάτων προωθεί και τον Ελληνικό Πολιτισμό, στοιχείο απαραίτητο για μια σφαιρική παιδεία. Για αυτό πέρα του διδακτικού της έργου, η Αμπέτειος Σχολή διοργανώνει ημερίδες και συνέδρια σε συνεργασία με άλλους φορείς προωθώντας ακόμα περισσότερο τον Ελληνικό πολιτισμό. Οργανώνει αθλητικούς αγώνες με άλλα σχολεία και συμμετέχει στη Μαθητιάδα, τη Βουλή των Εφήβων και σε προγράμματα κατασκήνωσης και φιλοξενίας στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας τους από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος, τους έγινε ξενάγηση και ενημέρωση για την πορεία και τα προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου μας καθώς και διάλεξη για την Ιστορία της Κύπρου με ειδική έμφαση στις διαχρονικές σχέσεις της Κύπρου και της Αιγύπτου από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Η Δρ Κατερίνα Παπαζαχαρία, Λέκτορας στο Τμήμα Ιστορίας, Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, παρουσίασε με μεγάλο ενδιαφέρον τη διάλεξη, στην οποία οι μαθητές/τριες έδειξαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό.

πουδών, Φοιτητικής Μέριμνας και Υποστήριξης Διεθνών Φοιτητών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου ευχαριστεί το γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας για τη συνδιοργάνωση αλλά και για την αγαστή συνεργασία που έχουμε τα τελευταία 2 έτη σε θέματα προώθησης της κυπριακής ιστορίας και της κουλτούρας σε Έλληνες απόδημους αλλά και την Δρα Κατερίνα Παπαζαχαρία, που στον περιορισμένο χρόνο που διέθετε, προθύμως ανέλαβε τη διάλεξη εκ μέρος του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος.   




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










290