Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις φιλοξένησε το Joint Advanced Student School 2023


Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος και ο Όμιλος Λεπτός, σε συνεργασία με την JetBrains, φιλοξένησαν με επιτυχία το Joint Advanced Student School (JASS) 2023. Η ετήσια διεθνής πρωτοβουλία επικεντρώνεται στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη λογισμικού για φοιτητές και καθηγητές από διάφορες χώρες. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Coral Beach Hotel & Resort, παρέχοντας στους συμμετέχοντες όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για μια επιτυχημένη εκδήλωση.

Το JASS 2023 εστίασε στις προκλήσεις της αναβάθμισης λογισμικού σε αυτόνομους παράγοντες σε ένα περιβάλλον έξυπνης πόλης όπου η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης ρυθμίζει τη ροή της κυκλοφορίας, τη λειτουργία των αυτό-οδηγούμενων αυτοκινήτων και τον τρόπο που τα έξυπνα φανάρια προσαρμόζονται ανάλογα.

Το έργο χρησιμοποιεί την πόλη-πρότυπο Duckietown και τον πραγματικό εξοπλισμό της για να προσφέρει μια πρακτική εμπειρία μάθησης στους φοιτητές. Οι συμμετέχοντες εργάστηκαν για μια εβδομάδα σε ομάδες περίπου επτά φοιτητών, με την υποστήριξη καθηγητών από κορυφαία πανεπιστήμια όπως το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου, το Imperial College του Λονδίνου και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος.

 Η εκδήλωση περιλάμβανε επίσης διάφορες δραστηριότητες, όπως διαλέξεις προσκεκλημένων και master classes, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη επισκόπηση της συνεχούς εξέλιξης του λογισμικού και των τεχνολογιών κυβερνο-φυσικών συστημάτων.

 Την τελευταία μέρα του σχολείου οι φοιτητές είχαν τη δυνατότητα να επιδείξουν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους. Μετά την καταληκτική παρουσίαση, οι μαθητές παρέλαβαν αναμνηστικά διπλώματα και δώρα από τους καθηγητές και τους διοργανωτές. Ο κ. Andrei Ivanov, ανώτερος αντιπρόεδρος Επενδύσεων, Έρευνας και Εκπαίδευσης της εταιρίας Jet Brains τόνισε τη σημασία του σχολείου και παρομοίων  εκδηλώσεων και συνέχαιρε τους συμμετέχοντες και τους διοργανωτές.

 Ο κ. Πάρις Γαβριήλ, γενικός διευθυντής του Ομίλου Λεπτός, δήλωσε:

"Είναι πράγματι χαρά να βρίσκομαι εδώ μαζί σας για να γιορτάσουμε το επιτυχές κλείσιμο του Joint Advanced Student School 2023. Η διεθνής πρωτοβουλία JASS συγκεντρώνει ακαδημαϊκούς, ειδικούς του κλάδου και φοιτητές από όλο τον κόσμο, εστιάζοντας στην επίλυση προβλημάτων του πραγματικού κόσμου.

Το φετινό σχολείο αντιμετώπισε ένα πιο σημαντικό θέμα, τον έξυπνο έλεγχο της κυκλοφορίας και χαίρομαι που βλέπω φοιτητές από πανεπιστήμια από όλη την Κύπρο και το εξωτερικό να συμμετέχουν.

Εμείς στον Όμιλο Λεπτός ήμασταν ενθουσιασμένοι με την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε και να υποστηρίξουμε το JASS 2023 και μπορώ να σας διαβεβαιώσω για την αποφασιστικότητά μας να υποστηρίξουμε περαιτέρω εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες όπως το JASS με στόχο την προώθηση της εκπαίδευσης και της τεχνολογικής καινοτομίας στην περιοχή της Πάφου και όχι μόνο."

 Ακολούθησε δείπνο όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα αποτελέσματα του event και να ανταλλάξουν ιδέες.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


332