Παρουσίαση βιβλίου του Καθ. Γιώργου Γεωργή «Αιχμάλωτοι και Αγνοούμενοι της Ελληνικής Επανάστασης»


Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος, ο δήμος Στροβόλου και οι εκδόσεις Καστανιώτη παρουσιάζουν την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στις 19:00  στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου το βιβλίο του Καθηγητή Γιώργου Γεωργή «Αιχμάλωτοι και Αγνοούμενοι της Ελληνικής Επανάστασης»

Το βιβλίο εξετάζει μια από τις πιο τραγικές και αποτρόπαιες πτυχές της Επανάστασης, τη μαζική σφαγή των αμάχων  Ελλήνων και Τούρκων και την πιο τραγική και ανθρώπινη πτυχή, εκείνης της τύχης των ομήρων και αιχμαλώτων.

Οι αιχμάλωτοι των Τούρκων, όσοι δεν θανατώνονταν, κυρίως τα γυναικόπαιδα, οδηγούνταν στα σκλαβοπάζαρα. Χιλιάδες γυναικών, παιδιών και εφήβων κατέληξαν δούλοι σ΄ όλα τα μέρη της οθωμανικής αυτοκρατορίας και οι περισσότεροι αναγκάσθηκαν να εξισλαμισθούν. Στο βιβλίο εξετάζονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες των συγγενών τους για διακρίβωση της τύχης και απελευθέρωση τους, μαζί με τις ενέργειες του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη ο οποίος θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό. Χαιρετισμό θα απευθύνει επίσης ο πρέσβης της Ελλάδος Ιωάννης Παπαμελετίου, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Πανεπιστημίου Νεάπολις Γιώργος Λεπτός και ο δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










232