14η Τελετή Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος


Την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος πραγματοποίησε την 14η Τελετή Αποφοίτησής του στο Coral Beach Hotel & Resort. Μεγάλος αριθμός αποφοίτων και μελών των οικογενειών τους συμμετείχαν στην εκδήλωση, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση ενός κύκλου ακαδημαϊκής αριστείας και επιτυχημένων επαγγελματικών προοπτικών που προσφέρει το Πανεπιστήμιο.

Παρουσία διακεκριμένων προσώπων

Η τελετή τιμήθηκε με την παρουσία και τον χαιρετισμό της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Αννίτας Δημητρίου, καθώς και του Προέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, κ. Γιώργου Λεπτού, μαζί με πολλούς διακεκριμένους καλεσμένους και αποφοίτους.

Ομιλία του Προέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Λεπτός αναφέρθηκε στο όραμα του ιδρυτή του Πανεπιστημίου, αείμνηστου Μιχαλάκη Λεπτού, το οποίο υλοποιείται επιτυχώς μέσω των στρατηγικών αναπτυξιακών στόχων του ιδρύματος. Με περισσότερους από 7.885 αποφοίτους σε επίπεδα Πτυχιακού, Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος έχει εδραιωθεί ως ένα ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, γνωστό για την υψηλή ακαδημαϊκή του ποιότητα, την καινοτόμο εφαρμοσμένη γνώση και την συμβολή του στην τοπική και εθνική ανάπτυξη.

Επιτυχία στη σύνδεση με την αγορά εργασίας

Ο κ. Λεπτός υπογράμμισε επίσης την επιτυχή σύνδεση του Πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας και την διεθνή αναγνώριση και επαγγελματική πιστοποίηση των προγραμμάτων σπουδών του, τα οποία συνεχώς αναβαθμίζονται. Αναφέρθηκε ειδικά στο νέο πτυχίο στην Τεχνητή Νοημοσύνη, το οποίο ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των τεχνολογικών εξελίξεων του 21ου αιώνα.

Ομιλία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τον χαιρετισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Καθ. Παντελή Σκλιά, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την ακαδημαϊκή κοινότητα για τη συλλογική προσπάθεια που αναδεικνύει το διεθνές αποτύπωμα και την ποιοτική αναβάθμιση του ιδρύματος.

Ένταξη στην Πρωτοβουλία EMERGE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην επιτυχία ένταξης του Πανεπιστημίου στην Πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια EMERGE, ως ορόσημο για την συνεχή ανάπτυξη και δυναμική ένταξη  και συνεισφορά του στον ενιαίο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος, ευχήθηκε κάθε επιτυχία και ευόδωση στα όνειρα και τις προσδοκίες των αποφοίτων και των οικογενειών τους, τονίζοντας ότι το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος θα είναι  πάντα το «κοινό τους σπίτι».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










344