Παν. UCLan Cyprus: Fulbright Ερευνήτρια στον τομέα του Δικαίου Τεχνολογίας και Ιδιωτικότητας


Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η κα. Amy Grant (JD, CIPP/E) έλαβε από το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών και το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποτροφιών του J. William Fulbright Υποτροφία Fulbright US Scholar στην Κύπρο για διδασκαλία στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus. Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2019-20, η κα Grant έχει διοριστεί ως Ανώτερος Επισκέπτης της Νομικής Σχολής του UCLan Cyprus και ασχολείται με τους τομείς της έρευνας, διδασκαλίας και μεταφοράς γνώσεων με σκοπό την ενίσχυση της νομικής εκπαίδευσης στην Κύπρο σε σχέση με νομικές υποθέσεις που προκύπτουν από αναδυόμενες τεχνολογίες.

Η κ. Grant είναι ένας από τους 800 πολίτες των ΗΠΑ που θα διδάξουν, θα διεξαγάγουν έρευνα ή/και θα παράσχουν την ειδικότητά τους στο εξωτερικό για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 μέσω του προγράμματος Fulbright των ΗΠΑ. Οι παραλήπτες των υποτροφιών Fulbright επιλέγονται με βάση την ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους επίδοση, καθώς και την καταγραφή των υπηρεσιών και τις ηγετικές τους ικανότητες στους αντίστοιχους τομείς. Το πρόγραμμα Fulbright στην Κύπρο διαχειρίζεται μέσω της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Κύπρο.

Για περισσότερα από τριάντα χρόνια, η κα Grant υπήρξε νομικός σύμβουλος σε πολυεθνικές εταιρίες τεχνολογίας, τόσο σε επίπεδο δικηγορικών γραφείων όσο και ως in-house δικηγόρος, και  ποιο πρόσφατα πάροχος ασφάλειας στον κυβερνοχώρο στις ΗΠΑ. Η κ. Grant είναι Πιστοποιημένη Επαγγελματίας Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (CIPP/E) μέσω της Διεθνούς Ένωσης Επαγγελματιών Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και είναι ενεργό μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου του Oregon και της Ένωσης Εταιρικών Συμβούλων.

Κατά τη διάρκεια αυτού του ακαδημαϊκού έτους, η κα Grant θα βοηθήσει στην διδασκαλία των προγραμμάτων σπουδών του LLB και LLM στη Σχολή Νομικής του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus. Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης ως προς τα νομικά και επιχειρηματικά θέματα αναδυόμενων τεχνολογιών, η κα Grant θα εμπλακεί με τους φοιτητές της Σχολής Επιχειρήσεων και Διοίκησης καθώς και με τη Σχολή Επιστημών και θα προσφέρει την τεχνογνωσία της τόσο σε προγράμματα σπουδών και όσο και σε εξωσχολικές δραστηριότητες.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων ενημέρωσης του Πανεπιστημίου που απευθύνονται στο ευρύ κοινό, η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, σε συνεργασία με άλλες Πανεπιστημιακές Σχολές και εκπαιδευτικά κέντρα του Πανεπιστημίου, θα προσφέρει μια σειρά επαγγελματικών σεμιναρίων και άλλων εκδηλώσεων που βρίσκονται υπό εξέταση.  Πρέπει να σημειωθεί ότι τα σεμινάρια θα είναι στα αγγλικά.

Τρεις επαγγελματικές εκπαιδεύσεις έχουν ήδη προγραμματιστεί ως εξής:

Νομικά ζητήματα και πρακτικές προσεγγίσεις για τις αναδυόμενες τεχνολογίες: Πληροφορίες εμπειρογνωμόνων σε σχέση με πραγματικούς κινδύνους και πολλαπλασιαστικές ευκαιρίες

Εκπαίδευση 1: Νομικά ζητήματα και πρακτικές προσεγγίσεις σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης και βιομετρικής εφαρμογής

Ημερομηνία: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019

Τόπος: Ξενοδοχείο Κλεοπάτρα, οδός Φλωρίνης 8, 1065 Λευκωσία

Ώρα: 18: 00-21:00

Εκπαίδευση 2: Νομικά ζητήματα και πρακτικές προσεγγίσεις για blockchain και ψηφιακά νομίσματα

Ημερομηνία: Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019

Τόπος: Ξενοδοχείο Κλεοπάτρα, οδός Φλωρίνης 8, 1065 Λευκωσία

Ώρα: 18:00-21:00

Κατάρτιση 3: Πρόσφατες εξελίξεις στον κανονισμό για την προστασία των δεδομένων – Συζήτηση

Ημερομηνία: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020

Τόπος: Ξενοδοχείο Κλεοπάτρα, οδός Φλωρίνης 8, 1065 Λευκωσία

Ώρα: 17: 00-20:00

Σκοπός των ως άνω σεμιναρίων είναι η παροχή μιας πρακτικής και ολιστικής κατανόησης των σημερινών νομικών ζητημάτων που εγείρονται από τις αναδυόμενες τεχνολογίες και να εντοπίσει ρεαλιστικές στρατηγικές για την αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων. Τα σεμινάρια συσχετίζονται άμεσα με δικηγόρους, compliance officers, υπευθύνους προστασίας δεδομένων, ειδικούς διαχείρισης κινδύνου, επιχειρηματίες, οικονομικούς διευθυντές, διαπραγματευτές, δημόσιους υπαλλήλους, προχωρημένους σπουδαστές και όλους όσους πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με τα θέματα που συζητούνται. Κάθε σεμινάριο θα εξετάσει το θέμα από τις κυπριακές, ευρωπαϊκές και αμερικανικές προοπτικές.

Θα ακολουθήσουν κι άλλες δραστηριότητες. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το https://www.uclancyprus.ac.cy/short-course/law-academy/ ή στείλτε email στο [email protected]

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus θα ήθελε να επεκτείνει τις ευχαριστίες του στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποτροφιών J. William Fulbright και στην κα Amy Grant για αυτή την υπέροχη ευκαιρία και προσβλέπει σε εποικοδομητική συνεργασία.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter277